CLS inför konstruktionsförbättringar i sin laserapplikator av diffusortyp
Hem TEKNIK CLS inför konstruktionsförbättringar i sin laserapplikator av diffusortyp

CLS inför konstruktionsförbättringar i sin laserapplikator av diffusortyp

Publicerat av: Redaktionen

Clinical Laserthermia Systems (CLS), har beslutat att införa förbättringar i bolagets egenutvecklade icke-kylda laserapplikatorer av diffusortyp, för att göra konstruktionen i dessa produkter mer robust och användarvänlig.

Beslutet följer kraven som CLS ställer på produktkvalitet och har tagits i samråd med de kliniker som CLS samarbetar med i USA. Leverans av CLS inför konstruktionsförbättringar i sin laserapplikator av diffusortyp 2uppdaterade produkter beräknas ske under tredje kvartalet, vilket är senare än planerat, och därför påverkas CLS kommunicerade målsättning för 2017.

– Vi arbetar kontinuerligt med att öka produktkvaliteten i våra ny produkter. Vi har en efterfrågad produkt och de åtgärder vi nu genomför sker i samråd med de kliniker CLS samarbetar med i USA. Dessa är fortsatt mycket positiva till pågående samarbete även om produktuppdateringen gör att tidplanen förskjuts något, säger Lars-Erik Eriksson, VD i CLS. För CLS innebär det att våra intäktsmöjligheter från försäljning, främst från USA-marknaden, försenas jämfört med plan. Jag ser därför inte att det är möjligt för CLS att uppnå tidigare kommunicerade målsättning för 2017, säger Lars-Erik Eriksson, VD i CLS.

Diffusorteknologin gör det möjligt att behandla större cancertumörer och kan användas såväl för bildstyrd laserablation som för CLS egen immunstimulerande behandlingsmetod imILT. CLS marknadsgodkännanden i USA och Europa för de aktuella produkterna påverkas inte av den planerade konstruktionsförändringen.
CLS utvecklar och säljer TRANBERG|Thermal Therapy System som inkluderar engångsmaterial och metoder för skonsam och säker värmeinducerad behandling av cancertumörer. Bolaget köpte nyligen den del av det tyska laserteknikföretaget LMTB som omfattar utvecklingen av CLS diffusorfiber. Tillverkningstekniken för fibern bygger bland annat på en unik kompetens när det gäller mikrostrukturering, det vill säga formandet av den struktur som ger ljuset dess specifika spridning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>