Hytera-mobilstationer godkända för Rakel – redo att användas av blåljuspersonal i Sverige
Hem TEKNIK Hytera-mobilstationer godkända för Rakel – redo att användas av blåljuspersonal i Sverige

Hytera-mobilstationer godkända för Rakel – redo att användas av blåljuspersonal i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har beslutat att godkänna de tre mobilstationerna Z1P, PT580H Plus och MT680 Plus.

Från Hytera Communications för användning i Rakel-nätverket, vilket innebär att svensk blåljuspersonal kan börja nyttja Hytera-mobilstationer godkända för Rakel – redo att användas av blåljuspersonal i Sverige 3produkterna för radiokommunikation.

– De tre Hytera TETRA-produkterna som har tilldelats en Rakel-certifiering av MSB och därmed får användas av svensk blåljuspersonal för radiokommunikation, är mobilstationerna Z1P, PT580H Plus och MT680 Plus, som alla erbjuder såväl bärbara enheter som mobilradioalternativ beroende på användarnas behov.

Användare av Rakel-nätverket kan nu tryggt använda sig av ovanstående tre Hytera TETRA-produkter, samtliga noggrant utformade för att möta de utmaningar som svensk blåljuspersonal ställs inför i sina arbeten.

Hytera-mobilstationer godkända för Rakel – redo att användas av blåljuspersonal i Sverige 4Hytera Communications har tagit TETRA-design och innovation till en ny nivå av robusthet och funktionalitet, samtidigt som användarna garanteras en prisvärd lösning. Dessutom erbjuder Hytera fler användbara tillbehör som t ex Bluetooth-hörsnäckor, fjärrstyrningslösningar för mikrofoner och fordonsmonteringsalternativ. Allt för att blåljuspersonal ska kunna ha den bästa möjliga individanpassade professionella kommunikationslösningen för maximal svarsfrekvens och effektivitet i kritiska situationer.

Rakel är ett radiokommunikationssystem för säkerhetsorganisationer och räddningstjänster i Sverige som driftsattes mellan 2006 och 2010. Ansvaret för Rakel-driften ligger hos MSB – en statlig förvaltningsmyndighet under Justitiedepartementet, som verkar för att bistå den offentliga sektorn, privata företag, organisationer och privatpersoner med information inför eventuella krissituationer och bidra till förebyggande av sådana händelser.
Rakel-nätverket använder sig av TETRA-standard och täcker idag så gott som hela Sveriges yta. Systemet är digitalt och sändningarna kan bl a krypteras för att hindra avlyssning och består av två sorters användarterminaler, varav den ena är fordonsbaserad (mobilterminal) och den andra handburen.

De tre Rakel-certifierade Hytera TETRA-mobilstationerna här – Hytera Z1P, PT580H Plus och MT680 Plus.

Hytera Communications kommer att medverka under Rakeldagen 5 oktober 2017 på Stockholmsmässan i Älvsjö

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>