Coala Life lanserar Pro X – en tjänst för digitala hjärtutredningar i hemmiljö
Hem NYHETER Coala Life lanserar Pro X – en tjänst för digitala hjärtutredningar i hemmiljö

Coala Life lanserar Pro X – en tjänst för digitala hjärtutredningar i hemmiljö

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanseras Coala Pro X, en ny medicinteknisk tjänst för patientengagerade, digitala hjärtutredningar i hemmiljö.

Coala Life lanserar Pro X – en tjänst för digitala hjärtutredningar i hemmiljö 2Vid beställning skickas en Coala Heart Monitor Pro direkt till patienten vilket förenklar hanteringen för vården, inga väntetider och där uppföljning och utredning sker enkelt på distans via uppkopplad dator.

Coala Pro X är en ny digital tjänst utvecklad för vården. Beställning görs enkelt på nätet och en Coala Heart Monitor Pro skickas direkt hem till patienten, inklusive returkuvert. Lämplig utredningsperiod avgörs av vårdgivare, typiskt 30-60 dagar. Systemet har ingen begränsning av antal mätningar. Vårdgivaren följer sin patient via Coala Care Portalen och slipper hantering av produkter på kliniken, istället görs det av patienten hemma under support av Coala Life.

”Nu tar vi nästa kliv för att eliminera köer inom hjärtvården. Vi gör det möjligt för både primär- och specialistvård att enkelt genomföra patientengagerade hjärtutredningar utan väntetider, med förenklad hantering och till en väsentligt lägre kostnad.” kommenterar Philip Siberg, VD för Coala Life.

Med Coala Heart Monitor Pro registrerar patienten själv regelbundna bröst- och tum-EKG mätningar, och systemet detekterar automatiskt 10 olika arytmier, inkl. normala värden, baserat på algoritmer som utvecklats och validerats i Sverige. Coalan har även ett integrerat digitalt stetoskop som synkront med EKG fångar hjärtljudet, för auskultation på distans.

  • Enkelt. Slipp hantering av utrustningen på kliniken. En smart tjänst till låg kostnad.
  • Inga köer. Coala Pro skickas direkt hem till patienten inom normalt 36h, inkl. returkuvert.
  • Uppkopplat. Följ patienten på distans och ställ diagnos enkelt via Coala Care Portalen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>