Hem NYHETER Coromatic levererar livsviktig reservkraft till sjukhus i Göteborg

Coromatic levererar livsviktig reservkraft till sjukhus i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Coromatic levererar livsviktig reservkraft till sjukhus i Göteborg

Coromatic levererar livsviktig reservkraft till sjukhus i Göteborg 3Coromatic, den ledande leverantören av verksamhetskritisk infrastruktur för säker kraftförsörjning och datakommunikation, har fått i uppdrag att leverera en ny reservkraftslösning till Mölndals sjukhus. Avtalet, som är en totalentreprenad, är tecknat med Västfastigheter som är fastighetsägare till alla sjukhus inom Västra Götalandsregionen.

På Mölndals sjukhus genomförs ett moderniseringsprojekt för att förnya sjukhuset för en framtida vård. Som en del av detta arbete fanns ett behov av att öka redundansen i reservkraften som förser sjukhuset med kraft vid ett avbrott i den vanliga elförsörjningen. Västfastigheter genomförde därför en upphandling av reservkraft där Coromatic blev tilldelat uppdraget.

– Coromatic var det företag som bäst levde upp till kriterierna i upphandlingen, säger Jenny Bratberg, projektledare på Västfastigheter. Dessutom har vi sedan tidigare goda erfarenheter av att samarbete med Coromatic då de har levererat olika lösningar för kraftförsörjning och avbrottsfri kraft till flera andra sjukhus i regionen.

Den existerande reservkraftsanläggning på sjukhuset kommer att fungera som reservkraft under byggnationen av den nya lösningen. Därefter kommer den att demonteras och göra plats för en modern och säker reservkraftsanläggning som har inbyggd redundans och som blir sjukhusets primära kraftkälla vid ett avbrott.

– Som fastighetsägare till en sjukhusfastighet är det helt avgörande att säkerställa en fungerande lösning för reservkraft då det är helt livsavgörande för verksamheten att ha tillgång till elektricitet, säger Jenny Bratberg.

Den nya reservkraftslösningen ska vara levererad och installerad i drift under hösten 2020.  Coromatic har ett helhetsansvar för hela processen, från projektering till tillverkning av reservkraftverket i sin egen fabrik till installation och driftsättning på plats i Mölndal.

–Vi levererar reservkraft till många olika branscher men vården är speciell då kraftförsörjning verkligen är en livsavgörande funktion där. Att vi då åter får förtroendet att säkra kraftförsörjningen för ett sjukhus i Västra Götalandsregionen är något som vi är stolta för, säger Robin Carlsson, affärsområdesanasvarig Critical Power, Coromatic.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>