Hem NYHETER Det avancerade dosplaneringssystemet RayStation har valts av ledande cancerkliniker i Nederländerna

Det avancerade dosplaneringssystemet RayStation har valts av ledande cancerkliniker i Nederländerna

Publicerat av: Redaktionen

RaySearch Laboratories AB (publ) meddelar att Haaglanden Medical Center, Leiden University Medical Center och Haga Hospital har valt deras avancerade dosplaneringssystem för strålbehandlingar.

Det avancerade dosplaneringssystemet RayStation har valts av ledande cancerkliniker i Nederländerna 3Efter en gemensam anbudsprocess och ett stort antal olika tester fann utvärderingsgruppen att RayStation® var det system som bäst motsvarade deras krav.

Haaglanden Medical Center, Leiden University Medical Center och Haga Hospital i Nederländerna utfärdade en gemensam begäran 2019 om ett anbud för köp av dosplaneringssystem. RayStation bedömdes vara det mest avancerade och samtidigt mest prisvärda i förhållande till investeringskostnad. Ordern omfattar användarlicenser för RayStation samt testning och validering av mjukvaruinstallationen i enlighet med de detaljerade kraven på respektive sjukhus.

Ir. Naomi Nathan, MBA, övergripande onkologichef vid Haaglanden Medical Center: ”Idag behöver vi mer än någonsin samarbeta för att de bästa möjliga strålbehandlingarna ska vara tillgängliga för alla patienter i Leiden-Haag-regionen. Genom att dela resurser kan vi säkerställa tillgängligheten, nu och i framtiden.”

Prof. Dr. Coen Rasch, professor i radioterapi vid Leiden University Medical Center: ”Med vår gemensamma strategi i Leiden-Haag-regionen utvecklas nu en ny era med implementering av de senaste behandlingsteknikerna inom dosplanering för elektroner, fotoner och protoner. Vi ser fram emot ett givande samarbete med RaySearch.”

Dr. F. M. Gescher, strålningsonkolog vid Haga Hospital: ”Vår strålningsonkologiska avdelning arbetar för att ge bästa möjliga patientvård och vårt dedikerade team behöver den senaste mest avancerade tekniken som stöd i sitt arbete. Det ska bli spännande att se RayStation användas för att skapa behandlingsplaner för våra cancerpatienter vid Haga Hospital och fördjupa samarbetet inom regionen.”

Johan Löf, grundare och vd vid RaySearch: ”Det är givande att se allt fler kliniker i Nederländerna som använder vår mjukvara. Haaglanden Medical Center, Leiden University Medical Center och Haga Hospital är fantastiska exempel på institutioner som arbetar långsiktigt med att förbättra sina cancerbehandlingar. Det är roligt att stötta dessa institutioner i deras viktiga uppgift och vi ser fram emot ett långvarigt samarbete.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>