CSAM ingår avtal om förvärv av KIBI
Hem NYHETER CSAM ingår avtal om förvärv av KIBI

CSAM ingår avtal om förvärv av KIBI

Publicerat av: Redaktionen

CSAM meddelade att det har ingått ett avtal om förvärv av KIBI – ett medicinskt diagnostik- och dokumentationsföretag med kontor i Finland, Sverige och Danmark.

CSAM ingår avtal om förvärv av KIBI 1

Sverre Flatby, CSAM CEO

KIBIs medicinska bildlösningar används av mer än 100 nordiska sjukhus och vårdcentraler inom primär, öppenvård och vård. Företaget är ett av relativt få i Norden som adresserar både DICOM och icke-DICOM-format, med full integration av alla medicinska bildkomponenter med olika EPR-system. KIBIs huvudkontor ligger i Stockholm, Sverige.

– KIBIs lösningar är ett strategiskt komplement till CSAMs starka erbjudanden inom medicinsk bildbehandling och anslutna hälsoområden, säger Sverre Flatby, CSAM CEO. – Tillsammans kommer CSAM och KIBI att erbjuda en oöverträffad portfölj av skalbara, integrerade och innovativa lösningar som ger stort värde till våra kunder och deras patienter.

– Jag är upphetsad inför framtiden eftersom KIBI och CSAM går med i våra visioner, lösningar och specialiserade team, säger Robert Cygnaeus, KIBIs VD. – CSAM har byggt ett starkt rykte som ledare i Norden och jag är övertygad om att vi tillsammans kan stärka vår närvaro ytterligare i att leverera nisch-eHealth-lösningar som förbättrar vården i hela Norden och utöver.

IT-Hälsa fick möjligheten att träffa Robert Cygnaeus CEO och Ann-Christine Jungmar CCO som båda är från KIBI Sverige AB på e-hälsomässan Vitalis i Göteborg, vi ställde frågan vad deras förhoppningar är med detta förvärv.

CSAM ingår avtal om förvärv av KIBI 2

Robert är grundare och CEO för KIBI samt Ann-Christine Jungmar CCO KIBI

Robert är grundare och VD för KIBI, han startade det för 20 års sedan och har en ekonomisk bakgrund och ett förflutet inom Kodak. De har sökt partnerskap under en längre tid och såg CSAM som en perfekt matchning, då de kompletterar varandra i två avseenden med produkt och lösning.

– Jag är övertygad om att det är en ”perfect match”, säger Robert.

Förvärvet av KIBI överensstämmer med CSAMs strategi att driva tillväxt genom en kombination av strategisk M & As och organisk försäljning. Transaktionen beräknas vara i slutet av maj.

– KIBIs specialiserade lösningar och högkvalificerade medarbetare har en stark passform med CSAM: s och hjälper oss att uppnå våra kort- och långsiktiga tillväxtambitioner, säger Sverre Flatby. – Med detta förvärv utökar CSAM sin position över hela Norden och ökar vår kundbas i Danmark, Finland och Sverige.

CSAM har varit en ledande leverantör av medicinsk bildbehandling och anslutna vårdlösningar i Norden i mer än ett decennium. Företaget arbetar nära hälso- och sjukvårdspersonal och organisationer för att utveckla mjukvarulösningar som ger störst värde för sin verksamhet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>