Cub Business Systems avlastar vården i Landstinget Sörmland
Hem NYHETERIT-LÖSNING Cub Business Systems avlastar vården i Landstinget Sörmland

Cub Business Systems avlastar vården i Landstinget Sörmland

Publicerat av: Redaktionen

Cub Business Systems förenklar arbetet för vården i Sörmland.

Cub Business Systems avlastar vården i Landstinget Sörmland 2Deras administrativa uppgifter har effektiviserats tack vare Cubs lösning för Androidbaserade handdatorer som bidrar till att vården i realtid har full kontroll över sina lagersaldon i förråden.

– Vi är väldigt stolta över att ha levererat CubLink Warehouse Healthcare till Landstinget i Sörmland, säger Marcus Enetjärn, försäljningschef hos Cub Business Systems.

Landstinget Sörmland har valt att effektivisera sin närförrådslogistisk med hjälp av Cub Business Systems Healthcare-lösning som bygger på att arbetet sker med hjälp av Androidbaserade handdatorer, vilket underlättar arbetet väsentligt. Arbetsbördan för de 7000 anställda inom vården i Sörmland har minskat tack vare Cubs logistiklösning. De vårdenheter som tar del av förbättringarna är Mälarsjukhuset Eskilstuna, Kullbergska sjukhuset Katrineholm, Nyköpings lasarett, Regionsjukhuset Karsudden, Folktandvården, vårdcentraler och landstingsservice. All personal är beroende av att kontinuerligt ha kontroll över de förbrukningsartiklar som används dagligen.

– Systemet är en komplett lösning som ansvarar för hela lagerprocessen från beställningar av förrådsartiklar till avdelningarna, lagerhållning samt inköp från leverantörer. Systemet är anpassat för behoven just inom sjuk- och hälsovård. CubLink hanterar interna beställningar och leveranser från närförråden till de lokala så kallade ”sekundärförråden”, berättar Marcus Enetjärn.

Tack vare Cub har arbetet underlättats och effektiviserats i Landstinget Sörmland. Logistiklösningen är integrerarat med kringliggande system och innebär till exempel att förbrukningsvarorna beställs automatiskt från externa leverantörer så att lagret alltid är påfyllt. Vården i Sörmland fick en välbehövlig avlastning i och med valet att använda sig av Cub.

Mer tid för patienterna

Effektiviseringen innebär att lagernivåerna av försörjningsmaterial och textilier är lägre, samtidigt som man har full kontroll på lagersaldon i realtid. Kasserade produkter och svinn följs upp. Det finns alltid tillgång till artiklar eftersom de beställs automatiskt när lagernivåerna når en viss nivå. Administrationen går dessutom snabbt och enkelt genom användning av mobila klienter. Resultatet blir mindre administration och mer tid för patienterna.

– Systemet finns sedan tidigare installerat hos Region Halland och vi hoppas givetvis på att fler Landsting skall effektivisera sin internlogistik genom att skaffa CubLink, avslutar Marcus Enetjärn.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>