Cybercoms app hjälper forskningen inom sjukvården
Hem TEKNIK Cybercoms app hjälper forskningen inom sjukvården

Cybercoms app hjälper forskningen inom sjukvården

Publicerat av: Redaktionen

På uppdrag av forskare vid Landstinget i Blekinge och Blekinge Tekniska Högskola har Cybercom utvecklat appen CyberPoll, ett säkert enkätverktyg som kan användas för studier inom exempelvis sjukvården. 

Cybercoms app hjälper forskningen inom sjukvården 2CyberPolls syfte är att löpande dokumentera studier eller undersökningar för att omgående få träffsäkra resultat. Systemet är byggt helt generiskt och det är de ansvariga för studien som väljer vilka frågor som ska ställas och när. Användaren väljer i sin tur vilka tider på dygnet den vill svara på frågorna och får en notis när det är dags.

Fördelen med tjänsten, inom sjukvården, är att tiden från det att en patient upplever en känsla till dess att patienten svarar på enkätfrågorna blir betydligt kortare än vid en traditionell studie. Du minskar därmed risken för systematiska fel och får ett tillförlitligare resultat.

– Digitaliseringen skapar möjligheter som tidigare inte varit möjliga, som i detta exempel: att kunna göra realtidsenkäter direkt i användarens vardag. Vi hoppas att detta ger ännu bättre underlag för bland annat forskningsstudier framöver, säger Johan Persbeck, chef Cybercom Karlskrona. 

I höst kommer mobiltjänsten att testas i en första studie. CyberPolls realtidsenkäter öppnar upp möjligheten för snabb återkoppling och kan användas inom flertalet områden för att effektivt få fram resultat för utvärdering. 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>