Hem NYHETER De byggde app med low-code för att skydda anställda – på ett dygn

De byggde app med low-code för att skydda anställda – på ett dygn

Publicerat av: Redaktionen

Stemcell Technologies, Kanadas största medicinteknikbolag, behövde en applikation för att få koll på smittspridning inom organisationen och hålla sina medarbetare säkra under COVID-19-pandemin.

De byggde app med low-code för att skydda anställda - på ett dygn 3Mindre än ett dygn senare hade de en fungerande första version. Nu gör de källkoden tillgänglig för andra.

Stemcell Technologies utvecklar specialiserade verktyg och lösningar som bland annat används inom cellterapi- och cancerforskning. Deras produkter används bland annat i kampen mot SARS-CoV-2, viruset som orsakar COVID-19.

Sedan implementerat en jobba hemifrån-policy för merparten av sina medarbetare vid huvudkontoret i Vancouver behövde de tillgång till ett sätt att hålla koll på hälsoläget och tillgängligheten för sina anställda.

Bolagets team av utvecklare fick uppdraget sent på eftermiddagen den 9 mars. På förmiddagen dagen efter hade en utvecklare tagit fram en fungerande applikation med hjälp av OutSystems low-code-plattform.

”Att kunna utveckla snabbt är oerhört viktigt när förutsättningarna förändras så snabbt som under det rådande virusutbrottet, säger Beatriz Clarke, utvecklingschef på STEMCELL. ”Ledningen blev helt överväldigad av att vi kunde ta fram det här så snabbt och att det är så lättanvänt.

Applikationen My Status gjordes tillgänglig för 1500 medarbetare den 11 mars och sedan dess har utvecklarna gjort dagliga uppdateringar som gett ytterligare funktionalitet. Att på ett enkelt sätt kunna säkerställa att medarbetarna är skyddade och trygga och samtidigt hålla ledningen informerad om läget har hjälpt Stemcell hålla igång produktionen av företagets produkter, som spelar en viktig roll inom medicinforskningen.

Stemcell har även beslutat att donera den underliggande koden till communityn så att andra kan ta fram liknande applikationer snabbt och enkelt. Alla som använder OutSystems low-code-plattform kan enkelt ta fram en egen variant, skräddarsydd efter de egna behoven.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>