Tatas och TCS initiativ för att bekämpa Covid-19

I kampen mot Covid-19 bidrar Tata med 200 miljoner USD i stöd, samtidigt erbjuder TCS fri tillgång till den digitala utbildningsplattformen TCS iON till skolor och bedriver dessutom forskning på möjliga läkemedel mot viruset.

Tatas och TCS initiativ för att bekämpa Covid-19 1Tata Group meddelade i lördags att de bidrar med 200 miljoner USD för att stödja arbetet med och åtgärderna mot Covid-19, detta genom gemensamma investeringar från välgörenhetsfonden Tata Trusts och holdingbolaget Tata Sons. Investeringarna kommer bland annat att gå till inköp och produktion av skyddsutrustning för hälso- och sjukvårdspersonal, andningshjälpmedel och testutrustning, byggande av tillfälliga vårdinrättningar och utbildning.

Samtidigt tar Tata Consultancy Services (TCS) ytterligare initiativ för att underlätta i krisen. TCS erbjuder skolor fri tillgång till det virtuella klassrummet och plattformen TCS iON.

TCS iON Digital Glass Room är en digital utbildningsplattform för skolor, som ger lärare möjlighet att interagera med elever i realtid genom att dela lektioner, videoklipp och uppgifter, och kan dessutom använda interaktiva verktyg som omröstningar, debatter, frågesport, undersökningar, med mera. Som ett tillägg erbjuder plattformen även ett digitalt klassrum, som simulerar undervisning.

Dessutom har TCS egna forskare med hjälp av artificiell intelligens redan identifierat 31 potentiella sammansättningar för utveckling av läkemedel mot Covid-19, samtidigt som TCS påskyndar utvecklingen av tjänster och verktyg som ska fungera som stöd i den rådande krisen.