Hem NYHETER Debatt: Rocka sockorna räcker inte – sluta begränsa!

Debatt: Rocka sockorna räcker inte – sluta begränsa!

Publicerat av: Redaktionen

Idag publicerar Dagens Samhälle vår debattartikel ”Rocka sockorna räcker inte -sluta begränsa!” med anledning av Downs syndrom day, Världsdagen för Downs syndrom eller Rocka sockorna-dagen som den allmänt kallas, den 21/3.

Debatt: Rocka sockorna räcker inte - sluta begränsa! 2

Martin fikar med sin kusin Samuel. Foto Hedvig Anckarman

Det är dagen då Sverige rockar sockorna och firar allas lika värde och allas rätt att vara som de är, självklart med fokus på Downs syndrom.

Men för personer med Downs syndrom är denna rätt ganska hårt omskuren de resterande dagarna på året.

Läs hela debattartikeln

I samband med Världsdagen för Downs syndrom har vi lanserat en ny kampanj. ”Berika. Inte begränsa”. Kampanjen består av en kort film där vi får möta Ellinor, Matteo, William och Wilma – fyra unga personer med Downs syndrom. Men framförallt möter vi personer runtomkring de fyra ungdomarna, som på olika sätt har en anknytning och koppling till dem och som berättar på vilket sätt kontakten berikar vardagen och arbetsplatsen, ger nya perspektiv och lärdomar.

Tanken, och förhoppningen, är att filmen ska inspirera andra att filma sina berättelser och publicera dem på sociala medier med hashtag #berikaintebegransa och att vi på det sättet tillsammans ska skapa en våg av vittnesmål över hur mycket personer med Downs syndrom, eller andra funktionsvariationer har att erbjuda oss alla.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>