Umeå Biotech Incubator utsetts till den mest innovativa life science-inkubatorn
Hem EVENT Den första life science-puben på Norrlandsoperan

Den första life science-puben på Norrlandsoperan

Publicerat av: Redaktionen

Umeå Biotech Incubator skapar Norrlands första nätverksarena för branschen

Den 23 november anordnas den första life science-puben i Norrland.

Bakom initiativet står Umeå Biotech Incubator, som utsetts till den mest innovativa life science-inkubatorn i Europa.

– I Umeå tycker vi att det är viktigt med pay it forward. Vi hjälper och stöttar varandra och vill skapa en stark sammanhållning. För att lyckas med det måste vi känna varandra, säger Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator.

Life science-puben ordnas på Norrlandsoperan den 23 november och är öppen för alla med koppling till life science inom akademi, industri och sjukvård.

Umeå Biotech Incubator utsetts till den mest innovativa life science-inkubatorn

Life science-puben ska hållas på Norrlandsoperan.

– Cirka 200 personer är just nu anmälda, vilket är betydligt fler än vad vi hade vågat hoppas på, säger Jennie Ekbeck.

Life science-puben ska vara en prestigelös mötesplats, där dörrar öppnas mellan näringslivet och offentliga aktörer. Grundtanken bakom arrangemanget är att förutsättningar för ökad samverkan bidrar till en mer hållbar utveckling av life science i regionen.

– Det stora antalet anmälningar visar att det är fler än vi som har saknat en lokal mötesplats för life science, säger Jennie Ekbeck.

Under de senast tio åren har life science haft en stark utveckling i Umeå.

– För att skapa en framgångsrik bransch får det inte finnas några vattentäta skott och nu när branschen växer behöver vi agera för att fortsätta hålla dörrarna öppna. Jag hoppas verkligen att besökarna på puben vågar ta kontakt med någon de inte pratat med tidigare, säger Jennie Ekbeck.

Hon hoppas att evenemanget kan bli återkommande och att fler parter ska engagera sig i genomförandet.

– Vår ambition är att life science-branschen ska omsätta en miljard och ha 1 000 arbetstillfällen år 2030. Om allt fortsätter enligt plan så kommer vi att överträffa det med råge. Det är en bransch där mycket är på gång – därför ser vi det som ett perfekt tillfälle att arrangera en pub där vi alla får mötas, säger Jennie Ekbeck.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>