Diabetes typ 2 studie initierad i Frankrike för att utvärdera VibroSense Meter för screening
Hem NYHETER Diabetes typ 2 studie initierad i Frankrike för att utvärdera VibroSense Meter för screening

Diabetes typ 2 studie initierad i Frankrike för att utvärdera VibroSense Meter för screening

Publicerat av: Redaktionen

VibroSense Dynamics har i samarbete med Dr Nizar Albache som är en framträdande person i IDF (International Diabetes Federation) lämnat in en etisk ansökan i Frankrike till ”Comité de Protection des Personnes Ile de France IV”.

Diabetes typ 2 studie initierad i Frankrike för att utvärdera VibroSense Meter för screening 2Ansökan gäller en diabetesstudie som omfattar 500 patienter med typ 2-diabetes samt 50 patienter med typ 1-diabetes. Avsikten med studien är att utvärdera VibroSense nya instrument för att göra screeningsundersökningar i primär- och specialistvård.

Studien kommer utföras i nära samarbete mellan VibroSense Dynamics och diabeteskliniken på sjukhuset Hotel-Dieu hospital, Le Creusot, Frankrike. Studien leds av Dr Nizar Albache som har en uttalad målsättning att introducera VibroSense Meter i Frankrike och till IDF under förutsättning att man kan visa att VibroSense Meter ger en överlägsen prestanda. I detta innefattas att visa att man kan hitta tidiga tecken på begynnande diabetes- neuropati.

Studien omfattar 500 patienter med typ 2-diabetes samt 50 patienter med typ 1-diabetes. Syftet med studien är att identifiera patientens känselstatus samt jämföra VibroSense Dynamics nya instrument, VibroSense Meter II, med konventionella diagnoshjälpmedel som till exempel stämgaffel. Studien är planerad att starta under Q3 2018 och beräknas pågå i ett år.

Dr Nizar Albache är en välrenommerad läkare och forskare som bland annat är “Co-chair of the IDF Diabetes and Disasters Committee and Chair of the IDF Middle East and North Africa (MENA) region”.

–          Studien är en fantastisk möjlighet för VibroSense Dynamics. Dels kommer en erkänd Key Opinion Leader jämföra vår metod med de instrument och metoder som i stor utsträckning används idag och som vi vet är långt ifrån lika träffsäkra som vår VibroSense Meter. Dels har vi nu en kanal in i Frankrike och till International Diabetes Federation, en organisation som i stor utsträckning fokuserar på diabeteskomplikationer med målet att reducera fotsår och amputationer, säger Toni Speidel, VD VibroSense Dynamics AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>