Dinkelspiel tecknar aktier i digitala vårdtjänsten Ella
Hem APP Dinkelspiel tecknar nu aktier i digitala vårdtjänsten Ella

Dinkelspiel tecknar nu aktier i digitala vårdtjänsten Ella

Publicerat av: Redaktionen

FemTech-bolaget Ella fortsätter sin frammarsch och Breakit har tidigare skrivit att den digitala vårdtjänsten öppnat en ny investeringsrunda samt att tech-profilen Maria Hedengren står med på listan över nya ägare.

Nu har även entreprenören och investeraren Claes Dinkelspiel valt att teckna aktier i bolaget.

Ella är en CE-märkt, medicinsk app som idag förser tusentals användare med kvalitetssäkrad information från fysioterapeuter, dietister och psykologer med särskild kompetens kring tiden under och efter graviditeten.

I appen får användarna även tillgång till personliga psykologer samt dietister och fysioterapeuter inriktade på kvinnohälsa som följer användaren via videomöten, chatt och individuellt anpassade vårdprogram för att förebygga och behandla vanliga fysiska och psykiska besvär kopplade till graviditeten.

— Jag är otroligt stolt över att Claes ser potentialen i Ella och vill vara med att förverkliga vårt mål om lika vård för alla, genom att förändra och stötta mödravården, säger Emelie Hollsten, grundare och VD på Ella.

— Ella särskiljer sig mot nätläkare när de inte konkurrerar utan kompletterar vården. Att fokusera på jämlik vård känns helt rätt, då vi inte kommer framåt om hälften av befolkningen hålls tillbaka, säger Claes Dinkelspiel.

Kvinnohälsa har länge varit ett nedprioriterat område inom både vård och forskning vilket lett till stora brister i kunskapen om kvinnosjukdomar och kvinnohälsa. Tillstånd som bland annat bäckensmärta och förlossningsdepression förblir därför på många sätt stigmatiserade och djupt missförstådda.

McKinsey rapporterar att den globala FemTech-branschen värderas till mellan 500 miljoner och 1 miljard dollar, och prognoser talar för tvåsiffrig omsättningstillväxt inom en snar framtid.

Dinkelspiel tecknar aktier i digitala vårdtjänsten Ella

Claes Dinkelspiel

— I ett så pass outforskat område där många kunskapsluckor ännu står redo att fyllas finns det möjligheter för både entreprenörer och investerare att bidra genom teknologisk innovation, både inom och bortom vårdutrymmet, avslutar Claes Dinkelspiel.

Ellas avser att stänga investeringsrundan i slutet av mars och vilka fler som står på ägarlistan återstår att se.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>