Doktor24 Group tar in nytt kapital för europeisk expansion
Hem PARTNERZONEPLATFORM24 Doktor24 Group tar in nytt kapital för europeisk expansion

Doktor24 Group tar in nytt kapital för europeisk expansion

Publicerat av: Redaktionen

Hälsoteknikbolaget Doktor24 Group stärker ägarkretsen och tar in kapital för acceleration av Platform24:s europeiska expansion och breddning av lösningar för kronikervård.

Doktor24 Group, med det digitala hälsoteknikbolaget Platform24 och vårdgivaren Doktor24, tar in ytterligare 400 miljoner kronor i kapital och utökar ägarkretsen. Förutom huvudägaren Patricia Industries (en del av Investor AB) och Apoteket AB, deltar investeringsbolaget Stena Sessan samt Ernström & Co som nya delägare.

Bolagets lösningar för automatiserad vårdguidning och patientkommunikation är med fler än 300 000 patientärenden per månad ledande i Norden. Bland kunderna finns svenska och nordiska regioner, försäkringsbolag och vårdkoncerner. Utöver expansion på flera marknader innebär kapitaltillskottet en utökad satsning på den digitala plattformen för en integrerad vårdkedja genom hela sjukvården. Även tjänste- och produktutvecklingen inom kronikervården breddas för att möta behovet hos fler kronikergrupper.

–       Jag är mycket glad att nu välkomna Stena Sessan och Ernström & Co ombord på vår resa och vidare expansion på ännu fler marknader i Europa. Det sker en radikal omställning av vården nu och vi ser en stor efterfrågan på våra lösningar, både i Sverige och internationellt. Vi fortsätter nu att investera i vår produkt och breddning av plattformen. I Sverige kommer vi även fördjupa arbetet med våra hälsorum och vårdmottagningar där vi välkomnar andra vårdaktörer som vill ansluta och bidra till att bygga Sveriges ledande digifysiska vårdnätverk, säger Daniel Lillienau, VD på Doktor24 Group.

–       Hela världen kämpar idag med ökande vårdbehov, växande vårdköer och svällande vårdkostnader. För att hantera utmaningen är digitalisering avgörande och Doktor24 Group är unikt positionerat för att frigöra potentialen i vården och skapa en mer sammanhållen, effektiv och tillgänglig vård som hela samhället tjänar på, säger Kristina Patek, Senior Investment Director på Stena Sessan.

Doktor24 Group tar in nytt kapital för europeisk expansion
Doktor24 Group tar in nytt kapital för europeisk expansion

–       Digitaliseringens potential att stödja och utveckla vårdsystemen har inte tagits till vara fullt ut. Doktor24 Groups plattformslösningar har visat på en väldigt konkret effektivisering och avlastning, inte minst under pandemin där många kunder kunnat upprätthålla tillgänglighet och kvalitet i vården under en mycket ansträngd tid, säger Henrik Forsberg Schoultz, VD på Ernström & C:o.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>