Dynamic Code stärker sin position på den norska marknaden genom två nya avtal
Hem NYHETER Dynamic Code stärker sin position på den norska största marknaden genom två nya avtal

Dynamic Code stärker sin position på den norska största marknaden genom två nya avtal

Publicerat av: Redaktionen

Dynamic Code tecknar avtal med Farmasiet, Norges största nätapotek som tar in 14 av Dynamic Codes tester för självprovtagning.

Samtidigt integrerar den digitala vårdgivaren Nettlegevakt fler tester i sitt vårdflöde.

Dynamic Code adderar ytterligare ett nätapotek i Norge. Förutom Dynamic Codes egen webbshop och norska nätapoteket Apotera, säljer nu Norges största nätapotek Farmasiet Dynamic Codes tester för självprovtagning. Farmasiet tar in 14 tester i sortimentet, exempelvis tester för laktos, bakteriell vaginos samt könssjukdomar, och kan därmed hjälpa fler norrmän att snabbt få en diagnos och korrekt behandling.

– Genom Dynamic Codes självprovtagningskit kan kunderna lättare ta kontroll över sin egen hälsa och spara tid genom att undvika onödiga läkarbesök. Samtidigt har vi blivit väl vana vid självtestning i pandemin och har stor tilltro till att det kommer att bli allt vanligare även i andra områden, säger Hanne Kjærnes, CMO på norska Farmasiet.

Nettlegevakt integrerar fler tester i sitt digitala flöde

Dynamic Code stärker sin position på den norska marknaden genom två nya avtal

Den norska digitala vårdgivaren Nettlegevakt har sedan tidigare remitterat patienter med misstänkt bakteriell vaginos eller Candida till att använda Dynamic Codes självprovtagningskit som del i diagnos och därefter eventuell behandling. Nu utökas samarbetet till att även innefatta tester för nagelsvamp, hud- och fotsvamp samt laktosintolerans. Nettlegevakt har nu fem tester från Dynamic Code, vilket innebär att hantering av remisser och provsvar integreras i Nettlegevaktens system.

– Dynamic Code är en perfekt partner för oss i Nettlegevakt, då vi får möjligheter att hantera ännu fler frågor online, säger Magnus Kåre Skjeggedal Andersen, läkare och grundare av Nettlegevakt.

– I takt med att pandemin klingar av kan vi fokusera på vår kärnaffär och internationalisering. Vi har fått ett väldigt bra mottagande i Norge och jag är glad över att vi nu ökar tillgängligheten ytterligare med nya och utökade avtal, säger Louise Nylén, vd för Dynamic Code.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>