Capio deltar på Vitalis – Nordens ledande mässa kring eHälsa
Hem NYHETERE-HÄLSA Capio deltar på Vitalis – Nordens ledande konferens och mässa kring eHälsa

Capio deltar på Vitalis – Nordens ledande konferens och mässa kring eHälsa

Publicerat av: Redaktionen

Vitalis är Nordens ledande konferens och mässa kring eHälsa samt framtidens vård och omsorg.

Här möts representanter från kommun, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration.

I år anordnas Vitalis den 17–19 maj 2022 på Svenska Mässan i Göteborg och Capio deltar på flera olika sätt.

Capio deltar på årets mässa med följande föreläsningar:

Hur digitalisering kan förbättra livskvalitén för den äldre patienten

Vårdsverige står inför stora utmaningar med resursbrist kombinerat med en ökad andel äldre i befolkning. Det finns en tro att digitalisering av vården innebär ett ökat avstånd mellan patient och vårdgivare men tvärtemot vad många tror så kan digitala lösningar faktiskt skapa en förbättrad relation. Med många multisjuka patienter och med tvärprofessionella team runt patienten krävs ett välfungerande samarbete med säker informationsdelning och bra kommunikation.

Vår erfarenhet är att digitala hjälpmedel kan:

  • öka patientsäkerheten genom att göra det lätt att göra rätt
  • frigöra tid från vårdpersonal – vilket innebär minskad tid för journalföring
  • Ge en bättre upplevelse av vården för såväl patient som vårdpersonal

Capio deltar på Vitalis – Nordens ledande mässa kring eHälsa

För att digitalisera processer krävs utvecklade arbetssätt, innovativa lösningar och engagemang. Hör mer om våra erfarenheter av att inför digitala vårdprocesstöd i våra verksamheter.
Föreläsare: Anna Manestam, Thorleif Nilsen och Yohanna Moosavian Lööf
Läs mer här: Vitalis 2022 (invitepeople.com)

Distansmonitorering inom primärvården med ett flygtorns perspektiv

Flertal internationella satsningar har gjorts sedan början av 2000-talet för införande av distansmonitorering av patienter med kroniska sjukdomar inom primärvården via uppkopplade sensorer sedan början av 2000-talet. Den senaste tio åren har forskningen inom distansmonitorering ökat exponentiellt. Erfarenhet vid implementering av distansmonitorering inom Capio visar på kvarstående hinder vid rekrytering av patienter och acceptans av lösningen hos vårdpersonalen. Vad säger den samlade internationella forskningen om distansmonitoreringens effekter och utmaningar inom primärvården?
Föreläsare: Alex Jaranka
Läs mer här: Vitalis 2022 (invitepeople.com)

Proaktiv, digifysisk vård för halva befolkningen – hur då?

Hur växlar vi i verklighetens nära vård från ett reaktivt arbetssätt till en digital, proaktiv ingång för de enormt stora grupperna med kronisk sjukdom eller långvarig medicinering? Device-monitorering riskerar att driva stora kostnader närmaste åren och kan inte användas i stor skala innan evidens och kostnadseffektivitet ser annorlunda ut. Vi berättar hur våra medarbetare arbetar proaktivt digifysiskt redan idag i stor skala för personer med kända behov – för att spara tid och faktiskt kunna ge vård efter behov. De flesta personer med kronisk sjukdom tas omhand i primärvården, och digitala lösningar måste klara bredden av sjukdomar och underlätta en differentierad, personcentrerad insats.
Föreläsare: Katarina Wettin och Magnus Röjvall
Läs mer här: Vitalis 2022 (invitepeople.com)

Capios satsning egenmonitorering – därför gör vi det!

Föreläsarna Alex Jaranka och Magnus Röjvall kommer prata om Capio Närsjukvårds monitorering via Capio Hemma.
Läs mer här: Vitalis 2022 (invitepeople.com)

Cecilia Meurling och Lena Planstedt kommer vara utställare på mässan och presentera tjänsten Capio Hemma, en tjänst för egenmonitorering för kroniska patienter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>