Hem NYHETER Dynamic Code tar in 60 miljoner kronor i nyemission

Dynamic Code tar in 60 miljoner kronor i nyemission

Publicerat av: Redaktionen

HealthTech-företaget Dynamic Code, med säte i Linköping, har genom en riktad emission till nya och befintliga ägare tagit in 47,6 miljoner för fortsatt expansion.

Dynamic Code tar in 60 miljoner kronor i nyemission 3Ytterligare 12,4 miljoner beräknas tillföras genom en nyemission via Pepins.

Dynamic Code omsätter den senaste DNA-forskningen till produkter som förbättrar vårdkedjan och tar hälsa, diagnos och behandling närmare konsumenten. Exempel är självtester för en rad olika sjukdomar såsom infektioner, könssjukdomar, intoleranser samt tester för kost och livsstil. Konsumentens testsvar knyts säkert ihop med vårdgivare, apotek och efterbehandling via en helägd teknisk plattform. Resultatet är att patienten får svar snabbare, säkrare och enklare och att vårdgivare kan diagnosticera sina patienter utan att de behöver lämna hemmet. Dynamic Code är unika med att äga hela kedjan, från tester till teknik, analys och logistik och det lägger grunden för en mycket skalbar affärsmodell. Bolaget grundades av DNA-experten Anne Kihlgren och har med sin effektivisering av diagnostiken etablerat en stark position i distansvårdskedjan, vilket inte minst märktes i intresset för kapitalrundan då 47,6 miljoner kronor tecknades. Glädjande är att så många befintliga ägare väljer att fortsatt stödja bolaget.

– Vi är mycket imponerade av Anne och hennes Linköpings-team och det var självklart för oss att fortsätta investera. Vi är fortsatt största enskilda externa ägare och ser tillsammans med bolaget fram emot att möjliggöra diagnostik och kvalitetssäkring i framtidens digifysiska vårdkedja, säger Sara Wimmercranz, grundare av Backing Minds.

Nu får de som missade att teckna en andra chans, då del två av kapitalanskaffningen öppnat via Pepins och där aktier kommer att erbjudas till både befintliga och nya aktieägare. Emissionen öppnade den 24 februari och pågår som längst till den 20 mars.

Dynamic Codes första emission via Pepins 2017 fulltecknades på rekordsnabba 39 minuter. I november 2018 hände det igen. På bara ett dygn avslutades emissionen och bolaget fick över 450 nya delägare.

Bra tillväxt under 2019

Försäljningen utvecklades positivt under 2019, i synnerhet under andra halvåret då tillväxten var 112 procent. Den största försäljningstillväxten skedde B2B, i synnerhet till vårdgivare som för helåret ökade med 737 procent och via apotek och andra återförsäljare som ökade med 60 procent. Bolaget samarbetar med ett flertal vårdgivare i Sverige, Danmark och Norge.

– Jag är övertygad om fortsatt bra tillväxt och framgångar inom nya marknadssegment, inte minst internationellt. Marknaden för e-hälsa växer kraftigt och Dynamic Code är unikt positionerade för tillväxt, säger Anne Kihlgren, grundare och VD på Dynamic Code.

Precisionsdiagnostik som kan revolutionera primärvården

Drygt 10 miljoner årliga besök i primärvården orsakas av bakomliggande bakterie-, svamp- eller virusinfektioner. Här krävs att snabbt och säkert kunna ta ett prov från patienten. Dynamic Codes diagnosverktyg, som nu utvecklats och anpassats för infektionsdiagnostik inom primärvården, möjliggör detta, till och med på distans.  På så vis avlastas en hårt pressad primärvård, samtidigt som hela vårdkedjan blir både snabbare och säkrare, inte minst ur ett patientperspektiv.  – Infektioner har tills nu krävt ett fysiskt möte för att läkaren ska kunna ta prov och ställa diagnos. Med våra självtest kan patienten nu stanna hemma. Det sparar stora ekonomiska resurser, minskar risken för smittspridning och medför att medicinsk kompetent vårdpersonal kan prioritera de mest behövande patientgrupperna, säger Anne Kihlgren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>