Hem NYHETER Sedana Medical donerar AnaConDa till sjukhus i Wuhan, Kina

Sedana Medical donerar AnaConDa till sjukhus i Wuhan, Kina

Publicerat av: Redaktionen

Sedana Medical AB meddelade idag att bolaget donerar den medicintekniska produkten AnaConDa med tillbehör för anti-epidemisk användning och utvärdering av effekterna av inhalationssedering via AnaConDa på svårt Coronavirusdrabbade patienter till två sjukhus i Wuhan och Zhejiang, Kina.

Sedana Medical donerar AnaConDa till sjukhus i Wuhan, Kina 2

Christer Ahlberg, vd för Sedana Medical

Sedana Medical är en pionjär när det gäller att göra flyktiga anestetika tillgängliga för kritiskt sjuka mekaniskt ventilerade patienter via den medicintekniska produkten AnaConDa. I nuvarande situation, med utbrottet av det nya coronaviruset (2019-nCoV), vill Sedana Medical bidra genom att förmedla kunskap om alternativa behandlingsalternativ för dessa patienter. Med flyktiga anestetika som administreras via AnaConDa finns det en möjlighet att förbättra behandlingen och prognosen för patienter med akut lungsvikt.

”I denna situation, som potentiellt påverkar oss alla, har tillgängliga data om utvecklingen av 2019-nCoV fått oss att vilja bidra till förbättrad behandling och resultat för de drabbade patienterna. Till att börja med kommer vi att donera 300 AnaConDa med tillbehör för att utvärdera effekterna av inhalationssedering via AnaConDa på svårt sjuka Corona-infekterade patienter”, sa Christer Ahlberg, vd för Sedana Medical.

Det nya coronaviruset (2019-nCoV) påverkar huvudsakligen lungorna. En studie som nyligen publicerades i Lancet (Huang C et al., 2020) beskriver de första 41 inlagda patienterna med 2019-nCoV-infektion i Wuhan, Kina. Infektionen var förknippad med behov av intensivvård och hög dödlighet. Alla patienter hade lunginflammation och 30 procent utvecklade akut lungsvikt (ARDS). Artikeln beskriver en ”cytokinstorm” som leder till kraftigt nedsatt gasutbyte för intensivvårdspatienterna. Denna form av lunginflammation är den mest extrema och dödliga konsekvensen av en coronavirussjukdom.

”Kliniska studier har visat att användning av flyktiga anestesimedel på patienter med ARDS har antiinflammatoriska effekter och förbättrar syresättning. Cytokinstormen i ARDS, orsakad av det nya coronaviruset, drivs av samma cytokiner som dämpas av inhalerade anestetika, även i sederingsdoser. Därför är det möjligt att användningen av inhalerade anestetika, som isofluran för sedering av mekaniskt ventilerade vuxna med coronavirus-ARDS också kan påverka kliniska utfallet”, sa Peter Sackey, CMO för Sedana Medical.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>