E-hälsobolag som erbjuder specialistläkare tar in 4,7 MSEK
Hem TEKNIK E-hälsobolag som erbjuder specialistläkare tar in 4,7 MSEK

E-hälsobolag som erbjuder specialistläkare tar in 4,7 MSEK

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska e-hälsoföretaget MediCheck skapar nya förutsättningar för personer som behöver komma i kontakt med specialistläkare.

E-hälsobolag som erbjuder specialistläkare tar in 4,7 MSEK 1

Thomas Ehrengren, Christian Tärnholm, grundare av MediCheck

Nuvarande strukturer innebär långa väntetider, lidande och oro för många patienter. Genom MediCheck kan vem som helst, redan samma dag träffa en specialistläkare via videosamtal – utan krav på remiss. Nu har företaget genomfört en lyckad nyemission på 4,7 miljoner kronor.

På MediCheck.se får personer med kroniska eller tillfälliga sjukdomar hjälp av specialistläkare online via videosamtal och meddelanden. Patienten väljer själv specialistläkare baserat på medicinskt behov, läkarens erfarenhet, språk och personlig profil. De egna önskemålen styr och det är möjligt att träffa samma specialist vid upprepade tillfällen, vilket bidrar till trygghet och goda förutsättningar för bra behandlingsresultat.

Företaget har precis avslutat en såddrunda och tar in 4,7 miljoner kronor. Kapitalet ska användas för att etablera MediCheck på den svenska marknaden. Bland investerarna finns en bred kompetens inom medicin, finans, management och e-hälsa.

– För mig har MediCheck redan från första pitchen känts som ett väldigt spännande bolag. Det som tilltalar mig mest är den dynamik affärsmodellen och de möjligheter till specifika, starka samarbeten samt den stora potentialen till en internationell expansion, säger Lead Investor Anders Göransson, CEO, Soläng Invest.

Bland andra investerare finns profiler som Mattias Hällström (ex Projectplace), Martin Belin och Kristofer Klerfalk (ex Svensk Dos), Klas Pekkari, överläkare kirurgi, Bo Kaunitz, partner Oliver Wyman samt Add Health Media och STING. En annan av investerarna, överläkare Fredrik Levin ser också en stor potential i MediCheck.

– Det är bra att sjukvården tar till sig den nya tekniken. Detta kommer patienterna till fördel på flera sätt. I första hand genom förbättrad tillgänglighet till specialistläkare och därmed ökad jämlikhet och valfrihet inom landet. I stora delar av landet finns idag en brist på specialistläkare inom ett flertal discipliner. Genom denna tjänst kan MediCheck på ett effektivt sätt möta behovet av specialistläkare, säger Fredrik Levin.

MediCheck startades av e-hälsoentreprenörerna Thomas Ehrengren och Christian Tärnholm för drygt 18 månader sedan. Tjänsten har utvecklats under 2016 och lanserades i mars i år och har idag 180 anslutna läkare. Nu anställer företaget nyckelpersoner inom teknik, kommunikation och kundlojalitet för att möta den nya vårdens utmaningar.

– Redan nu förfinar vi tjänsten dagligen. Vi kommer även addera fler specifika stöd som vi t ex har gjort tillsammans med Coala Life och för hjärtpatienter. Vår mission är att bidra till bättre hälsa och ökad livskvalitet genom att använda ny teknologi för att skapa värdefulla möten mellan patienter och läkare, säger Thomas Ehrengren, VD på MediCheck.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>