Ectin Research AB påbörjar processen att initiera prövningsställe i Sverige för sin kombinerade fas I/II-studie
Hem UNDERSÖKNING Ectin Research AB har påbörjat processen att initiera prövningsställe i Sverige för sin kombinerade fas I/II-studie

Ectin Research AB har påbörjat processen att initiera prövningsställe i Sverige för sin kombinerade fas I/II-studie

Publicerat av: Redaktionen

Ectin Research AB har tidigare meddelat att fas I-delen av den kombinerade kliniska fas I/II-studien av MFA-370 för behandling av metastaserad urotelial blåscancer planerades initieras på prövningsställe under Q2 2022.

Bolaget meddelade nyss att alla regulatoriska tillstånd har erhållits i Sverige för den kliniska studien samt att två prövningsställen för bolagets kliniska fas I/II studie har kontrakterats i Sverige och ett i Danmark, att initiering av prövningsställe (SIV eller ”site-initiation visit”) är inplanerade i Sverige och efter att SIV genomförts kommer patientrekrytering ske.

Bolaget meddelar vidare att processen med att initiera prövningsställe i Sverige har inletts i juni och kommer slutföras efter sommaren.

Ectin Research AB påbörjar processen att initiera prövningsställe i Sverige för sin kombinerade fas I/II-studie

Bolaget meddelar att alla regulatoriska tillstånd för att initiera bolagets kombinerade kliniska fas I/II-studie i Sverige har erhållits då amendment sedan tidigare godkänts av både Läkemedelsverket såväl som Etiska prövningsmyndigheten och nu har även biobanksansökan godkänts. Två prövningsställen, länssjukhuset Ryhov i Jönköping och Karolinska sjukhuset i Stockholm, har kontrakterats för att delta i studien och ”site-initiation visits” på prövningsställe är inplanerade och efter genomförande skett kommer patientrekrytering ske.

Bolaget meddelar också att processen med att initiera prövningsställe har inletts i juni som planerat och kommer slutföras efter sommaren. Parallellt med de klinikförberedande aktiviteterna i Sverige är bolaget även engagerat i att erhålla regulatoriska godkännanden för prövningsställen i Litauen, Tyskland och Danmark där alla regulatoriska ansökningar nu är inskickade. Ett prövningsställe i Danmark, Aalborg University Hospital, har också kontrakterats för bolagets kliniska fas I/II studie. Syftet med ansökningarna är att kunna öppna fler prövningsställen och påbörja patientrekrytering till fas I-delen av fas I/II-studien i ytterligare länder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>