Hem NYHETER Elos Medtech tecknar första amerikanska distributörsavtalet

Elos Medtech tecknar första amerikanska distributörsavtalet

Publicerat av: Redaktionen

Vi har glädjen att meddela att vi har ett nytt distributörsavtal med Vulcan Custom Dental i USA för att erbjuda amerikanska kunder utvalda Elos Accurate-produkter.

Elos Medtech tecknar första amerikanska distributörsavtalet 2

Jan Wahlström, Elos Medtech VD och koncernchef.

Elos Accurate möjliggör ett öppet digitalt arbetsflöde för tandläkare och tandtekniker, som bekräftas av ett växande antal kunder över hela världen.

Vulcan Custom Dental, som ligger i Birmingham, Alabama, USA, är ett avancerat fräscenter med ett primärt fokus på dental implantatprotetik. Företaget är specialiserade på framställning av avancerade protetiska konstruktioner med högt fokus på precision till tandläkare och tandtekniker. Båda företagens dedikerade fokus att utveckla digital tandvård utgör grunden för vårt samarbete och framtida expansion.

Det nya distributörsavtalet ger kunderna snabbare leveranser och personlig service. Nästa steg är att erhålla 510(k) tillåtelse från den amerikanska myndigheten FDA (Food and Drug Administration) för marknadsplacering och lansering av hela Elos Accurate produktportfölj på den nordamerikanska marknaden.

”Vi är mycket glada över det nya avtalet med Vulcan Custom Dental, vilket bekräftar vår ambition och fokus att expandera inom viktiga marknader. Det nya avtalet kommer att bidra till att nå våra långsiktiga tillväxtmål i Nordamerika”, säger Jan Wahlström, VD och koncernchef.

”Med detta avtal tar vi nästa strategiska steg på den amerikanska marknaden”, säger Søren Olesen, VD för Elos Medtech Pinol och Global Dental Business Director. ”Detta bekräftar vårt dentala fokus och kommer att fungera som en plattform för vidare expansion av vårt dentala produktutbud i USA”.

Elos Medtech är en av de ledande utvecklings- och produktionspartnerna för medicintekniska produkter och komponenter i världen, med fokus på dentala och ortopediska implantat och instrument. Verksamheten bedrivs vid anläggningar i Sverige, Danmark, Kina och USA. Kundbasen utgörs av internationellt verksamma medicinteknikföretag.

Elos Medtech har mer än 550 anställda och omsätter över 600 miljoner SEK. Elos Medtech är noterade på NASDAQ Stockholm AB sedan 1989. Elos Medtech B-aktie är klassificerad som Health Care-bolag på Small Cap-listan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>