Första medicinska mobilappen för träning av bäckenbotten
Hem APP Emy mobilappen för träning av bäckenbotten

Emy mobilappen för träning av bäckenbotten

Publicerat av: Redaktionen

Emy är den första kliniskt godkända, mobilt anslutna lösningen för bäckenbottenträning hemma.

Genom att koppla en intravaginal träningshjälpmedel till en mobilapplikation kan nyblivna mammor göra skräddarsydda bäckenbottensövningar hemma – samtidigt som de följer sina framsteg i mobilen.

Libero, som ägs av hygien- och hälsoföretaget Essity, har gått in som svensk samarbetspartner.

En förlossning kan skapa dragning, tryck och i vissa fall skador på nerverna och musklerna runt bäckenorganen. Det, i kombination med bebisens ökande vikt under nio månader, påverkar bäckenbotten avsevärt. Många drabbas av ansträngningsinkontinens under eller efter graviditeten – men det räcker ofta med enkel bäckenbottenträning för att bli besvärsfri.

Första medicinska mobilappen för träning av bäckenbotten

Första medicinska mobilappen för träning av bäckenbotten

Emy är en tjänst för nyblivna mammor – och andra kvinnor som drabbas av urinläckage under exempelvis träning, intimt umgänge eller till följd av klimakteriet – som behöver träna upp sin bäckenbotten. Användaren för in en liten silikonapparat i vaginan, som genom bluetooth är kopplad till en tillhörande mobilapplikation. I appen finns ett tjugotal lätta och roliga träningsprogram att följa samtidigt som man kan följa knipningarna i realtid.

Tjänsten är framtagen av Fizimed, ett franskt företag som nu får stöd av svenska Essity och deras varumärke Libero.

– I Sverige föds cirka 300 barn varje dag. Ungefär en tredjedel av alla som föder sitt första barn drabbas av ansträngningsinkontinens och under efterföljande graviditeter drabbas tre fjärdedelar av alla kvinnor. Vi vet också att det finns ett stort mörkertal där många lider i det tysta, säger Lena Forsaeus marknadschef på Libero.

Nu blir det enklare för dessa kvinnor – och andra som drabbas av urinläckage under exempelvis träning, intimt umgänge eller till följd av klimakteriet – att träna upp styrkan i bäckenbotten på egen hand.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>