Första riktlinjen framtagen för hur och när eldrivna mobilitetshjälpmedel bör introduceras till små barn
Hem NYHETERFORSKNING En gemensam första riktlinjen framtagen för hur och när eldrivna mobilitetshjälpmedel bör introduceras till små barn

En gemensam första riktlinjen framtagen för hur och när eldrivna mobilitetshjälpmedel bör introduceras till små barn

Publicerat av: Redaktionen

En riktlinje utvecklad tillsammans med Permobil ger ett evidensbaserat stöd vid tillhandahållandet av eldrivna mobilitetshjälpmedel för små barn.

Permobil är stolta över att kunna presentera den forskning som Heather Feldner (PT, PhD, PCS), Teresa Plummer (OTR/L, PhD, ATP, CEAS, CAPS) och

Alyson Hendry (CCC-SLP) drivit med stöd från Permobil för en gemensam ”Riktlinje för att introducera eldrivna mobilitetshjälpmedel till små barn”. Det är en tvärvetenskaplig expertgranskning av litteratur och validerade konsensusuttalande från över 40 internationella kliniker och vårdnadshavare som tillhandahåller viktiga strategier och praktiska tips för vårdpersonal som arbetar med eldrivna mobilitetshjälpmedel.

”Trots att det idag finns en samsyn bland experter kring hur viktig tillgång till eldrivna mobilitetshjälpmedel är för små barn, så saknas det en standardprocess som vårdpersonal kan luta sig emot i sina beslut. Den här nya riktlinjen fyller därmed ett viktigt gap”, säger Karin Leire, chef för Forskning och Innovation på Permobil.

Första riktlinjen framtagen för hur och när eldrivna mobilitetshjälpmedel bör introduceras till små barn

Heather Feldner

”Allt fler bevis stöttar en tidig integrering av eldrivna mobilitetshjälpmedel för små barn och nu är det rätt tid att samla all fakta till en gemensam riktlinje. Riktlinjen ger oss ett evidensbaserat och systematiskt tvärvetenskapligt stöd från start till mål för hur vi på bästa sätt tillhandahåller eldrivna mobilitetshjälpmedel till små barn.”, säger Heather Feldner, PT, PhD, PCS, Assisterande Professor, Avdelningen för Medicinsk Rehabilitering, University of Washington, USA.

Författarna presenterade den nya riktlinjen på konferensen ”International Seating Symposium” i USA i januari, 2022. Välkommen att ta del av en inspelad presentation här.

Vid utvecklingen av den nya riktlinjen användes ett ”On Time”-perspektiv för mobilitet. Det är ett nyligen föreslaget ramverk som belyser principerna om timing, brådska, frekvens, socialisering och multimodal rörlighet. Med det vill man främja alla barns rätt till en aktiv mobilitet för att kunna utforska omvärlden, utveckla relationer och skapa handlingsfrihet i sina liv.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>