Vaccinationsbuss till Medborgarplatsen
Hem COVID-19 Vaccinationsbuss till Medborgarplatsen

Vaccinationsbuss till Medborgarplatsen

Publicerat av: Redaktionen

Från och med idag den 20 september och en vecka framåt kommer personer som vill vaccinera sig mot covid-19 kunna göra det på Medborgarplatsen i Stockholm.

– Vi arbetar hela tiden med att få fler att vaccinera sig och detta är en del av det – ett drop-in initiativ på en plats där vi vet att det är många människor i rörelse. Vi bedömer att att vi där brett kan fånga upp de som vill vaccinera sig, men som av en eller annan anledning inte bokat tid för vaccineringen. Vi gör allt vi kan för att öka tillgängligheten och sänka trösklarna till att ta steget och vaccinera sig, säger vårdutvecklingsregionråd Désirée Pethrus.

Vaccinationsbuss till Medborgarplatsen

vårdutvecklingsregionråd Désirée Pethrus

Alla personer som är födda 2005 eller tidigare kan vaccinera sig genom drop- in på Medborgarplatsen vardagar 10.00-17.00 och helgdag mellan 10.00-15.00 från idag den 20 september till och med 26 september. De som är födda 2005 eller tidigare men ännu inte fyllt 18 år behöver ett samtycke från sina båda vårdnadshavare för att kunna vaccinera sig vid bussen. Om samtycke saknas kan sjukvårdspersonalen i bussen genomföra en mognadsbedömning av individen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>