En ledande amerikansk expert på cancer i magtarmområdet- utsedd till Immunovia’s Scientific Advisory Board
Hem NYHETER En ledande amerikansk expert på cancer i magtarmområdet- utsedd till Immunovia’s Scientific Advisory Board

En ledande amerikansk expert på cancer i magtarmområdet- utsedd till Immunovia’s Scientific Advisory Board

Publicerat av: Redaktionen

Immunovia vars arbete stadigt framskrider mot att leverera det första validerade testet för tidig diagnos av cancer i bukspottskörteln, meddelar i dag att professor Margaret Tempero har utsetts till bolagets Scientific Advisory Board.

För närvarande är professor Tempero Director vid UCSF Pancreas Center och leder där bukspottkörtelcancer programmet vid UCSF.

Professor Tempero är professor i medicin inom hematologi och onkologi och en föregångare i att tillämpa radioaktivt märkta antikroppar för cancerterapi. Hon leder nationella amerikanska Scientific Advisory Boardforskningsprojekt för magtarmcancer, inklusive cancer i bukspottkörteln. Professor Tempero har varit ordförande för NCCN Guidelines Panel on Pancreatic Cancer sedan 2000, är vice ordförande för Pancreas Task Force Tissue Acquisition Working Group för NCI intergroup och medarrangör till State of the Science meeting on pancreatic cancer vid NCI, National Cancer Institute. Professor Tempero har också haft många uppdrag inom AACR och ASCO och var ledamot i styrelsen för ASCO och VD för ASCO 2004. Hon var medlem av Oncology Drug Advisory Committee för FDA från 2007 till 2011. Professor Tempero är eller har varit aktiv inom Scientific Advisory Boards of the Lustgarten Foundation, Pancreatic Cancer Action Network, V Foundation, The Alberta Canada Cancer Board och EORTC.

”Professor Tempero bidrar med oöverträffad erfarenhet till vårt Scientific Board och vi är mycket glada att hon nu ansluter sig till oss. Hennes perspektiv och nätverk kommer att vara ovärderliga när vi nu ser fram emot att utöka våra studieprogram till viktiga amerikanska centra och hon kommer även att vara en stor tillgång i våra diskussioner med FDA ”, säger Mats Grahn, VD, Immunovia.

Professor Tempero tillade: ”Jag är glad över att ansluta mig till Immunovia’s Scientific Advisory Board i detta spännande skede av företagets utveckling. Om det blir framgångsrikt, tror jag IMMray™ PanCan-d kan göra en verklig skillnad i att förbättra diagnostik och behandling av bukspottskörtelcancer vilket skulle öka patienternas chanser till överlevnad. ”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>