Erik Sköldenberg tillträder som operativ direktör på Danderyds sjukhus
Hem NYHETER Erik Sköldenberg tillträder som operativ direktör på Danderyds sjukhus

Erik Sköldenberg tillträder som operativ direktör på Danderyds sjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Danderyds sjukhus rekryterar Erik Sköldenberg som operativ direktör med ansvar för att leda och facilitera sjukhusets horisontella vårdprocesser och patientflöden.

Erik Sköldenberg blir en del av Danderyds sjukhus ledningsgrupp. Han kommer närmast från en tjänst som chefläkare digitalisering/CMIO inom Region Uppsala.

Han har verkat inom alla nivåer med ledning och styrning – från verksamhetschef, produktionschef till analyschef och beslutsfattare (RSSL) inom regionledningen. Han har stor erfarenhet av regionalt och nationellt arbete inom IT i hälso- och sjukvården.

Erik Sköldenberg är disputerad specialist i barnkirurgi- och urologi och är fortfarande kirurgiskt aktiv som barnurolog, en specialitet som ansvarar för operationav barn med missbildningar i urinvägarna.

– Erik Sköldenberg besitter en unik kompetens, som är perfekt för uppdraget. Han har en djup förståelse för verksamhetgolvets kärnprocesser i kombination med betydande kunskaper kring hur man drar nytta av databaserade beslutsstöd för processtyrning, anpassat för sjukvård. I tillägg till detta är Erik en prestigelös person som har lätt att samarbeta med alla, säger Christophe Pedroletti, vd Danderyds Sjukhus AB.

Tjänsten som operativ direktör är nyinrättad på Danderyds sjukhus. I centrum för uppdraget står vidareutveckling av de sjukhusövergripande beslutsprocesserna, som baseras på indikatorer och nyckeltal. Det data- och analysdrivna beslutsfattandet ska stärkas och vidareutvecklas för att uppnå en förbättrad måluppfyllnad. Det handlar också om att öka samverkan tillsammans med övriga sjukhus, primärvård, geriatriska kliniker och annan vård och omsorg i regionen och kommuner.

– Jag ser fram emot att få hjälpa Danderyds sjukhus att bli ett ännu bättre akutsjukhus. Med mina erfarenheter inom forskning, specialiserad vård, IT och datadriven förändringsledning hoppas jag ska kunna bidra till detta, säger Erik Sköldenberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>