Euro Accident genomför en pilot tillsammans med Coala Life
Hem NYHETERIT-LÖSNING Euro Accident genomför en pilot tillsammans med Coala Life

Euro Accident genomför en pilot tillsammans med Coala Life

Publicerat av: Redaktionen

Euro Accident tar hjälp av en ny innovation inom digital hälsa för att underlätta för kunderna att tryggt och enkelt få koll på sin hjärtstatus.

Med Coala Heart Monitor kan tidiga eller okända tecken på hjärtfel upptäckas och åtgärdas i tid.
Euro Accident genomför en pilot tillsammans med Coala Life 2Coala Heart Monitor är en svensk innovation som är utvecklad för att upptäcka tecken på oregelbunden hjärtfrekvens, som hjärtrusningar, förmaksflimmer, olika typer av arytmier och andra tecken på hjärtsjukdomar som en hjärtläkare kan lyssna sig fram till.

– Det här är ett snabbt och effektivt sätt att fånga upp sådana signaler, eftersom EKG-mätningarna görs regelbundet över en längre tid och kan hitta sådant som annars inte hade upptäckts, säger Therese Leijonhufvud, produktchef Sjukvård på Euro Accident.

Coala Heart Monitor hålls mot bröstet i en halv minut och efter några sekunder presenteras resultatet i Coala-appen i mobilen.
Förutom rytmkurvor och hjärtfrekvens, så visas även en analys av hjärtats status i realtid. Det är möjligt genom teknologin i Coala som registrerar och digitaliserar hjärtljudet och sensorer som läser av hjärtats elektriska impulser med EKG. Hjärntanalysen kombineras med ett tum-EKG för referensmätning.
Resultaten kan även skickas vidare direkt till en hjärtläkare som då analyserar och återkopplar till kunden. Om de skulle hitta något avvikande får kunden vägledning till fortsatt vård. Idag genomför Euro Accident som första försäkringsbolag en pilot tillsammans med Aleris hjärtspecialister.

– Det kan ta upp till 13 veckor från remiss till att patienten träffar en hjärtläkare i den allmänna vården. Med Coala kan hjärtfel upptäckas och åtgärdas i tid, och skulle det visa sig att allt var bra behöver kunden inte oroa sig i onödan. Det är också en stor fördel att kunden kan sköta mätningen själv i en trygg miljö, var och när det passar kunden själv, säger Therese Leijonhufvud.

Therese Leijonhufvud har själv provat Coala Heart Monitor under några veckor för att bekanta sig med hur den fungerar.
– Den var otroligt enkel att hantera. Jag tycker att det känns väldigt tryggt att det var så lätt att göra en EKG-mätning. Sedan är det spännande för mig, som är sjuksköterska i grunden, att få vara med så tidigt i utvecklingen av den här nya tekniken och dessutom kunna erbjuda den till våra kunder, säger Therese Leijonhufvud.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>