EVRY får ännu en myndighet som ny kund

EVRY, ett av Nordens största IT-tjänsteföretag, har ingått ett avtal med Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket (TLV).

Samarbetet innebär att EVRY ska leverera IT-tjänster inom områdena infrastruktur, servicedesk och arbetsplats. Samarbetet dras igång efter årsskiftet.

TLV är en statlig myndighet som beslutar om vilka läkemedel och förbrukningsartiklar som ska ingå i högkostnadsskyddet och vilken tandvård som ska omfattas av högkostnadsskyddet i det statliga tandvårdsstödet. I tuff konkurrens har TLV valt ut EVRY som långsiktig partner inom IT-infrastruktur.

– Vi är mycket stolta över förtroendet från TLV och ser fram emot att påbörja ett samarbete med dem. Vår vision är att bidra med smarta lösningar som i sin tur kan medverka till att regeringen når sitt mål att Sverige ska vara bäst i världen på e-hälsa år 2025. Det ska bli väldigt roligt att få vara med på TLV:s digitala resa, säger Bengt-Göran Kangas, SVP Public Sector & Healthcare på EVRY.

Avtalet mellan EVRY och TLV är långsiktigt och drar igång i början på 2019 och ska pågå fram till slutet av år 2023. Från och med år 2024 finns möjligheten att förlänga samarbetet i ytterligare två år.