EVRY tillsätter ny chef för Healthcare
Hem NYHETER EVRY tillsätter ny chef för Healthcare

EVRY tillsätter ny chef för Healthcare

Publicerat av: Redaktionen

EVRY, ett av Nordens största IT-tjänsteföretag, tillsätter Helge Halvorsen Monstad som ny chef för affärsområdet Healthcare.

EVRY tillsätter ny chef för Healthcare 2Helge kommer närmast från Exonor där han var grundare och senior rådgivare. I sin nya roll som chef för Healthcare i Sverige kommer Helge driva och leda EVRY:s arbete att stärka erbjudandet inom e-hälsa.

Helge Halvorsen Monstad har en lång karriär inom området e-hälsa. Nyligen förvärvade EVRY e-hälsoföretaget Exonor där Helge var medgrundare och partner. Köpet av Exonor är en viktig del av EVRY:s satsning på tillförseln av verksamhetskompetens inom hälsa och sjukvård.

− Jag har jobbat med e-hälsa sedan 20 år tillbaka både nordiskt och internationellt och ser nu fram emot att driva EVRY:s arbete med digitalisering av sjukvården. Det ska bli spännande att arbeta i ett företag som är väl förankrat i Norden och som gör en tydlig satsning på e-hälsa. Jag är övertygad om att vi tillsammans har en stor potential att skapa nytta för våra kunder, inte minst i den spännande förändring som vår marknad nu befinner sig i, säger Helge Monstad och fortsätter:

– Med EVRY:s smarta lösningar och spetskompetens inom sjukvård och hälsa, är min ambition att vi ska vara med och medverka till att regeringen når sitt mål att Sverige ska vara bäst i världen på e-hälsa år 2025.

Helge Halvorsen Monstad tillträder rollen som ansvarig för EVRY:s Healthcare-verksamhet den 1 oktober.

− Vi välkomnar Helge, han kommer med sin erfarenhet och kompetens vara med och bidra till att patienter och vårdpersonal kan få bättre tekniska förutsättningar. Att Helge har lång erfarenhet av att arbeta nordiskt är också en viktig fördel för oss och vår fortsatta resa mot en mer nordisk Healthcare-verksamhet, säger Bengt-Göran Kangas, SVP Public Sector & Healthcare på EVRY.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>