TCS donerar 180 000 kronor till ett av Sveriges största barnsjukhus
Hem NYHETER TCS donerar 180 000 kronor till ett av Sveriges största barnsjukhus

TCS donerar 180 000 kronor till ett av Sveriges största barnsjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Sedan 2016 har TCS donerat pengar till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. I år uppgår donationen till 180 000 kronor vilket innebär att barnsjukhuset under det hittills åtta år långa initiativet erhållit knappt 1,4 miljoner kronor till att underlätta för de unga patienternas sjukhusvistelser.

Tata Consultancy Services (TCS) har återigen valt att donera pengar till Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Det är det åttonde året i rad som företaget donerar pengar till barnsjukhuset i syfte att underlätta de unga patienternas sjukhusvistelser, genom att bland annat bidra till nya tekniska lösningar. Årets donation till Astrid Lindgrens Barnsjukhus uppgår till 180 000 kronor.

TCS, som sedan 2016 är officiell titelsponsor av Lidingöloppet, delade ut årets donation i samband med årets lopp, som arrangerandes på Lidingö i Stockholm 22–24 september i år.

Tidigare donationer från TCS har bidragit till inköp av ny interaktiv teknik för att skapa en mer spännande och levande miljö för patienterna på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Bland annat genom så kallade ljudkuddar som hjälper barn att lyssna på sagor och musik, och genom en specifik AV1-robot utrustad med integrerad kamera, mikrofon och högtalare som gör det möjligt för patienterna att delta i undervisning och umgås med sina klasskompisar från sin sjukhussäng.

I och med årets donation har TCS donerat över 1,4 miljoner kronor till barnsjukhuset.

– Att få möjlighet att stödja Astrid Lindgrens Barnsjukhus och bidra till en bättre sjukhusvistelse för barnen är något vi är oerhört stolta över, säger Avinash Limaye, Nordenchef för TCS. Att främja hälsa och välmående genom sponsorskap såväl som att bidra med pro bono-arbete och donationer riktade mot ideella organisationer och viktiga ändamål är något som genomsyrar hela vår verksamhet.

TCS donerar 180 000 kronor till ett av Sveriges största barnsjukhus

– Det årliga stödet från TCS är något vi är väldigt glada och tacksamma över. Vi har fått möjlighet att köpa teknik som bidrar till att låta barnen leka och tänka på annat när de är hos oss. Det hade inte varit möjligt utan TCS donationer. Vi har bland annat kunna köpa in utrustning för att inreda ett sinnesrum, inrett med sensoriska produkter för sinnesstimulering, lek och nöje. Vi har också köpt in en AV1-robot för skolundervisning och social kontakt med klasskompisar. Att få glömma sin sjukdom för en stund och kunna fokusera på något annat är en viktig del av tillfriskningsprocessen, säger Charlotte Elf, Enhetschef Pedagogiskt Resurscentrum, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset.

För mer information om TCS arbete med Astrid Lindgrens Barnsjukhus, se filmen nedan eller via länken.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>