Fler människor än någonsin träffar sin partner online
Hem LIVSSTIL Fler människor än någonsin träffar sin partner på nätet

Fler människor än någonsin träffar sin partner på nätet

Publicerat av: Redaktionen

Idag så lever vi en stor del av våra liv digitalt.

Vi använder internet för allt möjligt, och det har snabbt blivit det populäraste sättet att hitta recept, hålla kontakt med släktingar, och att ta in sina nyheter på.

En sak som också har blivit mer och mer populärt är att nätdejta och att leta partner online.

Detta är kanske inte så konstigt. Det är väldigt svårt att hitta någon att dejta i verkligheten, och det är många som har svårt att förstå hur de ska träffar någon med alla bestyr som vardagen innebär. Att då ta till digitala medel för att hitta någon är ett enkelt och tillgängligt sätt att skapa nya relationer.

En lång rad olika hemsidor
Fler människor än någonsin träffar sin partner onlineDen mest kända hemsidan när det kommer till dating online är utan tvekan match.com. Detta kan liknas vid andra sociala medier, förutom att alla är singlar och letar efter en relation. Match.com och andra liknande hemsidor används främst av människor som är ute efter någonting mer långvarigt och seriöst. Solskenshistorierna från dessa hemsidor är många, och används primärt av människor från 40 och uppåt. En annan hemsida som också är väldigt populär är Ix.nu, som primärt används för lite mer avslappnade möten och som erbjuder mer möjligheter till direktkontakt online jämfört med andra hemsidor.

Olika hemsidor för olika ändamål

Det finns också olika hemsidor för olika ändamål. Som vi nämnde tidigare så riktar vissa hemsidor in sig på mer långsiktigt dejtande, medans andra är mer inriktade på avslappnade möten. Användare som exempelvis är intresserade av mer avslappnade träffar kan använda en sida för att hitta andra människor som är intresserade av att hitta sex i Göteborg eller någon annan stad, på en plattform som är mer inbjudande för det. Idag så är valmöjligheterna stora.

Appar ett populärt alternativ

Den lite yngre generationen har istället för mer traditionella datinghemsidor mer och mer börjat använda sig av appar för att hitta någon att dejta. Det finns en lång rad olika appar, men den största och överlägset populäraste är Tinder. Här sätter användare upp en kort profil om sig själv och kompletterar sedan även med en rad bilder.

Men Tinder är inte ensamma spelare inom appbranschen. Med jämna mellanrum kommer det nya appar som erbjuder liknande tjänster till Tinder, och dessa ökar även stadigt i popularitet.

Trenden fortsätter att växa

Online dating har gjort det enklare för svenskar att hitta en partner, och det är oerhört populärt. Trenden visar inte heller några tecken på att sakta ner, och många spår att detta kommer vara det överlägset populäraste sättet att träffa en partner i framtiden. Även om plattformarna som används med största sannolikhet kommer att förändras så kommer fenomenet bara att bli allt starkare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>