Flerårigt e-arkiv avtal från TeleComputing till Capio
Hem NYHETERIT-LÖSNING Flerårigt e-arkiv avtal från TeleComputing till Capio

Flerårigt e-arkiv avtal från TeleComputing till Capio

Publicerat av: Redaktionen

TeleComputing har tecknat ett femårigt avtal med vårdföretaget Capio.

Avtalet gäller en komplett e-arkivslösning vilket bland annat innebär att befintlig patientdata bevaras i digitalt, arkivbeständig format.Flerårigt e-arkiv avtal från TeleComputing till Capio 2

Capio är ett av Europas ledande privata vårdföretag med över 12 000 medarbetare i fem länder. Företaget investerar nu i en e-arkiveringstjänst anpassad för hälso- och sjukvården med avsikt att möjliggöra en konsolidering av koncernens vårdsystem och samtidigt säkra befintligt patientdata.

– Vi kände till att TeleComputing tidigare har levererat e-arkiv till större vårdenheter och organisationer. Efter en upphandlingsprocess som pågick under en längre tid valde vi att gå vidare med TeleComputing som är en erfaren leverantör av IT-tjänster till vårdbranschen, säger Victoria Bohlin, CIO på Capio Group.

Hälsa och sjukvårdsbranschen har länge haft ett behov av att digitalisera och arkivera patient- och journalinformation. Capio är en av de som efter flera års förvärvsstrategi haft problem med ett stort antal journaldatabaser och vårdsystem, som alla i praktiken skulle kunna ha information om en och samma patient.

– Absolut, detta är ett stort problem, inte bara hos oss. Med de digitaliserings- och utvecklingsbehov vi har kommer antalet traditionella vårdsystem att konsolideras vilket innebär att vi behöver ställa av ett stort antal system och överföra informationen in i ett e-arkiv. Informationen kommer finnas tillgänglig i realtid för behörig personal om och när det finns behov men på ett enklare och över tid mer hållbart sätt, fortsätter Victoria Bohlin.

Johan Magnusson, tf VD på TeleComputing, ser stora möjligheter med e-arkivstjänsten framöver:

– Vi vet att detta är ett eftersatt område och behovet är stort i både offentlig sektor och hos privata vårdaktörer som har ett behov av konsolidering eller som gör ett journalsystemsbyte. Att vi nu får förmånen att leverera detta till Capio är givetvis en stor framgång och vi är övertygade om att det kommer ge oss positiva effekter på marknaden, säger Johan Magnusson, tf VD på TeleComputing.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>