Ny molnlösning ska stärka life science-industrin
Hem NYHETERIT-LÖSNING Ny molnlösning ska stärka life science-industrin

Ny molnlösning ska stärka life science-industrin

Publicerat av: Redaktionen

Salesforce lanserar Life Sciences Cloud för att påskynda utvecklingen av läkemedel och medicintekniska produkter.

Genom bättre utnyttjande av data, automatisering och AI vill man effektivisera den kliniska verksamheten.

Det globala teknikföretaget Salesforce, mest känt som den största CRM-aktören i världen, lanserar Life Sciences Cloud.

En lösning som ökar utvecklingstakten av läkemedel och medicintekniska produkter, hjälper till att både rekrytera och behålla patienter i kliniska prövningar, och som skapar personanpassade upplevelser genom att utnyttja AI.

Korrekt och tillgänglig data är avgörande för utvecklingen inom life science-industrin, men branschen släpar efter när det gäller att införa digitala verktyg som stöttar detta.

Ny molnlösning ska stärka life science-industrin

88 procent av av organisationerna inom hälso- och sjukvård och life science anger att de ännu inte har uppnått sina mål för digital transformation, uppger en studie genomförd av Salesforce. Salesforce har därför utvecklat en lösning särskilt anpassad till life science-branschens krav och behov.

– I Sverige har vi redan en stark Life Science-industri, men om den ska förbli i toppklass i framtiden krävs det innovativa och digitala lösningar. Salesforce nya Life Sciences Cloud kan bland annat hjälpa till att utnyttja den data som redan finns tillgänglig, men som ibland inte används strategiskt, säger Inger Lise Eng, Sverigechef på Salesforce

Life Sciences Cloud innebär bland annat följande:
  • Genomför effektiva kliniska prövningar, både traditionella och decentraliserade, för att bättre stödja deltagare, kliniska platser, studier och sponsorer.
  • Hanterar den kommersiella livscykeln med aktuell information om kontrakts-överensstämmelse, prissättning, lagerstatus och mer. Säljare har även insikter kring prognoser för att bättre förstå var och vad de ska sälja.
  • Einstein, plattformens artificiella intelligens, automatiserar manuella uppgifter som att föreslå svar på supportärenden, sammanfatta konversationer, generera kunskapsartiklar, ta fram segment av målgrupper för specifika vårdprogram eller kliniska studier och mycket mer.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>