Folktandvården Skåne erbjuder tandvård på distans i ny digital tjänst
Hem NYHETER Folktandvården Skåne erbjuder tandvård på distans i ny digital tjänst

Folktandvården Skåne erbjuder tandvård på distans i ny digital tjänst

Publicerat av: Redaktionen

Videosamtala med en tandläkare för att snabbt få råd och hjälp med munhälsan.

Folktandvården Skåne erbjuder tandvård på distans i ny digital tjänst

Idag slår Folktandvården Skåne upp dörrarna för en ny tjänst som sätter skåningarna i direktkontakt med en tandläkare.

På folktandvardenskane.se kan du boka ett videosamtal för att på distans diskutera behandlingsalternativ, visa synliga förändringar på tänderna eller ställa generella frågor.

Jennie Nydemark är en av tandläkarna som kommer att arbeta med den nya tjänsten.

– Genom ett kortare videosamtal får våra kunder direktkontakt med mig eller en av mina kollegor, säger Jennie. Det ger även oss på Folktandvården Skåne ett bättre bedömningsunderlag för att avgöra om ett fysiskt besök behövs och i så fall hur långt det ska vara och vilken kompetens som krävs.

Satsningen på digitala besök ger skåningarna nya möjligheter att få tandvård. Förutom att erbjuda rådgivningar på kundens initiativ kan vissa saker som idag görs på plats, till exempel kontroller och uppföljande besök, flyttas från tandläkarstolen på kliniken till hemmet eller annan plats.

– Våra kunder ställer nya krav och söker sig i allt större utsträckning till digitala kanaler, säger Katarina Liljenberg, tillförordnad vd på Folktandvården Skåne. Tjänsten är en del av vårt arbete med att utöka vårt digitala erbjudande och öka tillgängligheten. Genom att erbjuda digitala besök kan vi möta skåningarna där de befinner sig, och på så sätt minska antalet fysiska besök under en pågående pandemi.

Under de inledande veckorna erbjuds tjänsten kostnadsfritt. Därefter kommer ett digitalt besök att kosta 300 kronor. Tjänsten ingår i frisktandvårdsavtalet och är kostnadsfri för kunder under 23 år.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>