Förtydligande om krislägesavtalet
Hem NYHETER Förtydligande om krislägesavtalet

Förtydligande om krislägesavtalet

Publicerat av: Redaktionen

SKR har nu sagt ja till Region Dalarnas begäran om att aktivera krislägesavtalet.

Förtydligande om krislägesavtalet

Men det är Region Dalarna som avgör om och när det ska användas.

Som tidigare meddelats har Region Dalarna ansökt hos SKR om att få möjlighet att aktivera krislägesavtalet för att kunna säkra bemanningen inom den hårt ansträngda intensivvården. SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) har idag tisdag sagt ja till ansökan genom att ”aktivera” krislägesavtalet.

– Även om SKR har aktiverat krislägesavtalet är det viktigt att framhålla att det är Region Dalarna som avgör om och i så fall när vi ska anvisa personal att arbeta utifrån krislägesavtalet, framhåller Jenni Forselius – tf förhandlingschef inom Region Dalarna.

Genom att ansöka om krislägesavtal har Region Dalarna skapat sig handlingsutrymme inför en situation där behovet av intensivvårdsplatser inom regionen ökar ytterligare. Krislägesavtalet kommer i så fall att gälla för undersköterskor och sjuksköterskor inom intensivvårdsavdelningarna i Falu lasarett och Mora lasarett.

Fotnot: SKR fattade beslutet tillsammans med Sobona – de kommunala företagens arbetsgivarorganisation.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>