Getinge lanserar en ny holistisk lösning för preparering av bioreaktorer
Hem NYHETER Getinge lanserar en ny holistisk lösning för preparering av bioreaktorer

Getinge lanserar en ny holistisk lösning för preparering av bioreaktorer

Publicerat av: Redaktionen

I en tid då mycket av den medicinska forskningen är inriktad på vacciner, lanserar Getinge en ny holistisk lösning för preparering av multi-use bioreaktorer från Applikon – ett företag som det svenska medicintekniska bolaget förvärvade 2020.

Getinge lanserar en ny holistisk lösning för preparering av bioreaktorer

Lösningen innefattar demontering av bioreaktorn, rengöring via en prevaliderad process med hjälp av laboratoriediskar från Getinge följt av en integrerad steriliseringsprocess med kapacitet för tre olika typer av last i en och samma cykel.

Getinge/Applikon-lösningen för preparering av bioreaktorer är utformad för att säkerställa validerade resultat och bättre flöde i laboratoriet. Processen kan även förbättra personalens säkerhet genom att eliminera potentiellt repetitiva moment samt exponering för skadliga ämnen i samband med manuell hantering.

Detta är den första lösningen som knyter bolagens produktportföljer samman sedan den världsledande utvecklaren och leverantören av bioreaktorer blev en del av Getinge.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda denna optimerade och kostnadseffektiva lösning för preparering av bioreaktorer. Detta i en tid då mycket av forskningen är inriktad på att utveckla och framställa vaccin, säger Harald Castler, President Life Science på Getinge.

Applikons multi-use bioreaktorer används på laboratorier i akademiska, statliga och biofarmaceutiska miljöer för forskningssyfte.

– Genom att kombinera bioreaktorer från Applikon med Getinges laboratoriediskar samt sterilisationsutrustning erbjuds laboratorierna en komplett lösning där rena bioreaktorer återförs till produktionen som validerade komponenter i en starkt reglerad bransch, säger Erik Kakes, Director Marketing & Sales Applikon på Getinge.

– Detta är ett utmärkt exempel på hur sammanslagningen av två branschledare banar väg för innovativa lösningar som hjälper laboratorier runt om i världen att stärka sin prestanda, säger Harald Castler.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>