Förvärv av Gasellföretag – Audika tar ett steg vidare inom hörsel
Hem TEKNIK Förvärv av Gasellföretag – Audika tar ett steg vidare inom hörsel

Förvärv av Gasellföretag – Audika tar ett steg vidare inom hörsel

Publicerat av: Redaktionen

Genom förvärvet av Suavis, utsedd till Gasell av DI hösten -21, utökar Audika sin verksamhet som Sveriges största privata hörselaktör.

Med köpet av en hörselklinik i Göteborg och fyra i Stockholm ökar Audika antalet kliniker från 29 till 34.

”Förvärvet gör oss starkare i vår ambition att fler ska höra bättre”, säger Mahsa Pourheidari, VD för Audika.

De två senaste åren har varit en stor utmaning för hörselvården. Ofta krävs fysiska möten med en legitimerad audionom för att få adekvat hjälp att höra bättre. ”En hörselnedsättning i sig kan bidra till ökad social distansering. Det har gjort att vi behövt anstränga oss till vårt yttersta för att människor med nedsatt hörsel inte ska drabbas dubbelt. Jag är väldigt stolt över att vi bidragit till att tusentals av våra kunder även under pandemin har kunnat upprätthålla sin livskvalitet. Att höra är ju en central del av livet och blir än viktigare när man måste distansera sig”, fortsätter Mahsa Pourheidari.

Förvärv av Gasellföretag – Audika tar ett steg vidare inom hörsel

Från vänster: Mahsa Pourheidari VD Audika och Suavis, Roshanak Kiani Grundare Suavis och Verksamhetschef

Suavis hörselkliniker kommer att fortsätta sin verksamhet som tidigare och vara verksamma under varumärket Suavis under första delen av nästa år. En integrering av bolagen kommer ske under 2022 som bygger på att tillvarata den prisbelönta verksamhet som Suavis byggt.

”Jag ser med spänning framemot att fortsätta fokusera på vårt viktiga uppdrag och vägleda våra klienter under deras hörselresa tillsammans med Audika teamet”, säger Roshanak Kiani, Grundare och verksamhetschef Suavis.

Det möjliggör ett ännu starkare Audika för både medarbetare och kunder. Mahsa Pourheidari, VD och leg Audionom, brinner för hörsel och vet vilken skillnad kvalificerad och personlig hörselvård kan bidra till.

”Vi förändrar livet för människor dagligen. Jag är glad över att välkomna Suavis till vår växande Audikafamilj. Vi fördes samman av ett gemensamt mål – att hjälpa människor med hörselnedsättning till att nå sin fulla hörselpotential och därmed en ökad livskvalitet”, avslutar Mahsa Pourheidari.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>