Hem NYHETER Framgångsrika företag sätter medarbetarna i första rummet

Framgångsrika företag sätter medarbetarna i första rummet

Publicerat av: Redaktionen

Visste du att trötthet, huvudvärk, energibrist och koncentrationssvårigheter kan bero på något så lättbehandlat som förorenad luft?

Framgångsrika företag sätter medarbetarna i första rummet 2

Ren luft som tjänst: Minska sjukfrånvaron på jobbet med 20 procent

Du vill förmodligen inte veta det, men i inomhusluften svävar miljontals partiklar som kan irritera och skada luftvägarna. Däribland elakheter som mögel, damm, virus, bakterier, formaldehyd, printerpartiklar, trafikföroreningar och pollen. Visste du förresten att 25 procent av dina medarbetare är pollenallergiker? Luften fungerar också som smittspridare under vabruari och influensasäsong.

Ren luft som tjänst till företag

Ska man sluta andas? Självklart inte. Tekniken har tagit oss så långt att vi nu kan erbjuda ren luft som tjänst. I samarbete med LightAir tillhandahåller vi toppmoderna luftrenare som är så effektiva att självaste Karolinska Institutet fattat intresse. Deras forskare påvisade att de oskadliggör hela 97 procent av allt luftburet virus. De ger också en inomhusluft fri från så gott som alla farliga partiklar.

Hälsa, produktivitet och hållbarhet

Hälsosam inomhusluft på jobbet ger direkt piggare och mer produktiva medarbetare, och LightAirs kunder vittnar om 20 procents minskning av sjukfrånvaron. Att ta hand om sina medarbetare och se till att de mår bra är en del av ett hållbart tänk, och ett sätt att vårda sitt humankapital. Och i framtidens arbetsliv är humankapitalet viktigare än allt annat.

– Hälsosam inomhusluft har blivit en konkurrensfördel på framtidens arbetsmarknad och vi ser en ökande medvetenhet om vilka positiva effekter ren luft kan ge, säger Joakim Hansson på LightAir. Vår tjänst har tre klara effekter: hälsa, produktivitet och hållbarhet. I kampen om framtidens talanger vinner företag som prioriterar medarbetarnas välmående.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>