Idag säger vi på Spelfriheten stort grattis till en klient som firar 1 års spelfrihet, han beskriver känslan så här:
”För ett år sedan ville jag inte leva. Jag hade länge funderat på självmord. Det här var inte min första krasch. Varför skulle jag leva? Jag bara skadar och sviker alla i min närhet gång på gång på gång. Min ekonomi var återigen nerkörd i botten och jag hade ljugit och lurat alla igen. Jag kände att det bästa jag kunde göra var att hoppa. Jag skulle inte göra något annat. Jag skulle inte ens skriva ett brev till mina anhöriga för det fanns inget kvar inom mig. Den här gången saknade jag både ord och nya bortförklaringar. Jag ville inte ens få en egen begravning. Det enda jag ville var att ni skulle glömma bort mig. Jag ville inte att någon varken skulle minnas mig eller ens vetat att jag existerat. Jag hatade mig själv så mycket för alla lögner och svek. Det fanns inget kvar för mig att ge eller känna. Förutom självhat. Jag hade i så många år grävt min grop djupare och djupare och till sist orkade jag bara inte längre gräva. Nu var det slut.
När det är kväll och det är dags att sova längtar jag ofta till nästa dag. För den är idag fylld med så mycket hopp och mening. Jag känner en lycka och stolthet inom mig som jag aldrig känt förut. Jag vill tacka Spelfriheten och min behandlingsgrupp för att ni givit mig ett liv jag aldrig trodde var möjligt.
– En av många resor som vi tacksamt fått följa på nära håll. Det visar åter igen att allt är möjligt bara man inser sin maktlöshet, ger upp och ber om hjälp. Det krävs många pusselbitar för att kunna lära sig hantera sin sjukdom både i det korta och långa perspektivet. Många anhöriga som hör av sig till oss tror att spelpaus.se ( avstängningstjänst för svensklicenserade spelbolag) är den viktigaste pusselbiten vilket inte alls stämmer. En obrottslig ärlighet, ett överlämnat ekonomiskt ansvar och en intensiv behandling i symbios med regelbundna självhjälpsmöten är det som vi ser som dem viktigaste pusselbitarna för en stabil grund och en bibehållen spelfrihet berättar marknadschefen Adam Kirstein Reuterswärd som själv är spelberoende men som varit spelfri i cirka 4,5 år.