Franskt specialistsjukhus inom neurovetenskap väljer Sectras digitala patologilösning för att förbättra diagnostik
Hem NYHETER Franskt specialistsjukhus inom neurovetenskap väljer Sectras digitala patologilösning för att förbättra diagnostik

Franskt specialistsjukhus inom neurovetenskap väljer Sectras digitala patologilösning för att förbättra diagnostik

Publicerat av: Redaktionen

GHU Paris psychiatrie & neurosciences har beställt IT-lösning för digital patologi från medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra.

Franskt specialistsjukhus inom neurovetenskap väljer Sectras digitala patologilösning för att förbättra diagnostik

Den digitala tekniken kommer effektivisera arbetsflödet och förbättra samarbetet mellan patologer, vilket skapar helt nya möjligheter inom specialistfältet neuropatologi.

Detta kommer i slutändan att leda till mer exakta och snabbare diagnoser för patienter vilket är mycket viktigt när man beslutar om lämplig behandling, framför allt inom precisionsmedicin.

– Som specialister inom neuropatologi hanterar vi stora volymer av så kallade second opinions från andra sjukhus, och vi får ofta granska ovanliga tumörer. Att ha tillgång till verktyg som möjliggör bildanalys är därför en stor fördel för oss. Med Sectras lösning har vi nu dessa verktyg, och eftersom systemet är så pass enkelt att använda kan våra patologer nyttja fördelarna från dag ett, säger Pascale Varle, patolog vid GHU psychiatrie & neurosciences.

De vävnadsprover från hjärnan som analyseras vid GHU Paris samlas in antingen vid den egna mottagningen eller skickas från andra sjukhus. Genom att skanna de fysiska glasen med vävnadsprover skapas digitala bilder vilket gör att både aktuella och tidigare bilder blir tillgängliga oberoende av tid och plats. Sectras lösning gör det också möjligt att dra nytta av teknik på framfart såsom AI, vilket till exempel kan användas för bildanalys som förbättrar precisionen av uppgifter såsom att räkna celler.

– Digital patologi är på frammarsch i Frankrike. Jag ser fram emot möjligheten att jobba ihop med GHU Paris och hjälpa dem på deras resa som en av de första vårdgivarna att använda digital patologi i Frankrike. Det gör mig stolt att Sectra återigen får förtroendet att driva fältet framåt. Digitaliseringen inom patologin kommer bidra med många fördelar, exempelvis för cancerpatienter, säger Fabien Lozach, vd för Sectra i Frankrike.

När GHU Paris börjar använda systemet kommer även multidisciplinära ronder effektiviseras. Tekniken gör det möjligt att visa olika typer av patientdata sida vid sida vilket bidrar till mer meningsfulla diskussioner. Vidare blir det möjligt att genomföra multidisciplinära ronder på distans. Detta är särskilt fördelaktigt för GHU Paris då de ofta har nära kontakt med patologer och läkare vid andra sjukhus genom sitt deltagande i RENOCLIP, ett nationellt nätverk som hanterar ovanliga tumörer som drabbar det centrala nervsystemet.

Kontraktet signerades under det tredje kvartalet av Sectras verksamhetsår 2020/2021.

Sectras digitala patologilösning är en del av Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Läs mer och om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS är har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” åtta år i rad på medical.sectra.com.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>