Cambio erbjuder Freja eID för e-hälsoappen Min Hälsa
Hem NYHETERE-HÄLSA Cambio erbjuder Freja eID för e-hälsoappen Min Hälsa

Cambio erbjuder Freja eID för e-hälsoappen Min Hälsa

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB meddelar idag att man inlett ett samarbete med Cambio Healthcare Systems AB om att erbjuda vårdgivare som använder e-hälsoappen Min Hälsa att låta användarna identifiera sig med Freja eID.

Cambio erbjuder Freja eID för e-hälsoappen Min HälsaMin Hälsa är en mobilapp som innehåller allt en patient behöver för sin relation med hälso- och sjukvården – inklusive möjlighet att boka och genomföra helt digitala vårdmöten. För närvarande har åtta regioner tecknat avtal om användning av tjänsten.

Zoltan Hübsch, Product Owner Min Hälsa, Cambio Healthcare Systems kommenterar:

”Genom att stödja Freja eID i patientappen Min Hälsa erbjuder vi ett alternativ även för barn och ungdomar att på ett enkelt sätt skaffa sig och använda en godkänd elektronisk identitet för sina kontakter med sin vårdgivare.”

Johan Henrikson, VD Freja eID Group AB kommenterar:

E-hälsa är ett av de områden där Freja tidigt har fått en stark position och detta förstärks nu ytterligare genom att åtta regioner kan ge sina användare möjlighet att identifiera sig med Freja till ytterligare en vårdrelaterad tjänst. Att i dessa coronatider kunna bidra till att minska belastningen på vården med hjälp av digitala tjänster är naturligtvis en extra fördel.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>