Granitor Electro har påbörjat elarbeten på Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås
Hem TEKNIK Granitor Electro har nu påbörjat elarbeten på Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås

Granitor Electro har nu påbörjat elarbeten på Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås

Publicerat av: Redaktionen

På uppdrag av NCC och i samverkan med Region Västmanland utför Granitor Electro kanalisation för samtliga el- och telesystem under färdig grundplatta på det nya akutsjukhuset i Västerås.

Samtidigt medverkar Granitor Electro i projekteringen av akutsjukhuset.

– Efter att ha varit med i projekteringen i ett och halvt år känns det skönt att vara på plats och utföra det som hittills bara har funnits på ritning, säger Kalle Pettersson, projektledare på Granitor Electro för det nya akutsjukhuset i Västerås.

Region Västmanlands nya akutsjukhus i Västerås kommer bland annat att innehålla operation, röntgen, akutmottagning, förlossning, intensivvård, vårdplatser och mottagningar, med en yta på ungefär 75 000 kvadratmeter och cirka 3500 rum. Sjukhuset planerar att öppna för första patient 2030.

Produktionen befinner sig nu i en fas med schaktning och grundläggning, där Granitor Electro ansvarar för markarbeten för samtliga el- och telesystem, vilket innebär kanalisation under den färdiga grundplattan.

Granitor Electro har påbörjat elarbeten på Region Västmanlands nya akutsjukhus i VästeråsGranitor Electro har även fått förtroendet att ingå i projekteringsgruppen för sjukhuset tillsammans med NCC och Region Västmanland och ansvara för att planera alla el- och teleinstallationer. Projekteringen, som pågår parallellt med byggnationen, planeras vara färdig till sommaren 2024.

Granitor Electro har pågående uppdrag på ett flertal sjukhus, förutom det nya akutsjukhuset i Västerås även på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping, Höglandssjukhuset i Eksjö, Hässleholms sjukhus och Gävle sjukhus.

– Vi har gedigen erfarenhet av att jobba med sjukhus och vi blir mer och mer anlitade i sjukhusprojekt. Vi kan möta de krav som ställs genom vår breda kompetens och effektivisera arbetet genom vår projektkunskap och att vi samordnar oss och utbyter erfarenheter inom bolaget, säger Mikael Vestlund, vd Granitor Electro.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>