Gullspång Invest går in i Medpeople
Hem NYHETER Gullspång Invest går in i Medpeople

Gullspång Invest går in i Medpeople

Publicerat av: Redaktionen

Medpeople har sedan lanseringen 2017 utmanat förutsättningarna inom vården för att skapa möjligheter till karriär, utveckling och flexibilitet för vårdpersonal.

Gullspång Invest går in i Medpeople 1

Kave Soultani, medgrundare och VD för Medpeople

Med nytt kapital i bolaget tar nu Medpeole sikte på en internationell satsning. Men först på tur står expansion i Sverige.

Medpeople har utvecklat en digital tjänst som ger legitimerad vårdpersonal tillgång till temporära uppdrag, helt oberoende av bemanningsföretag för vårdgivaren. I en app matchas vårdgivare och personal utan några mellanhänder, en tjänst som avser lösa ett utav vårdens mest akuta problem nämligen korta vakanser. Nu går Gullspång Invest in med kapital i bolaget vilket öppnar upp för både vidare expansion i Sverige, en mer avancerad kompetensmatchning och på sikt en planerad satsning internationellt.

– Vi vill att vårdpersonalen ska vara samhällets mest nöjda yrkesgrupp och med Gullspång Invest med oss ombord kan vi nu ta nästa steg på denna resa. Nu går vi in i en tillväxtfas där vi är övertygade om att vi kan bemanna vården mer effektivt och samtidigt göra vårdyrket mer attraktivt för både individ och samhälle, säger Kave Soultani, medgrundare och VD för Medpeople.

Gullspång Invest har sedan tidigare ett flertal techbolag i sin portfölj, däribland Climeon, Trine och Kognity, och ser med tillförsikt på investeringen.

– Vi tror på Medpeople inte bara för att det är ett starkt team som har byggt en fin och snabbt växande digital tjänst för vårdbemanning, utan även för att de har en genuin vilja att förbättra både för vårdpersonal och vårdgivare i en bransch som har stort behov av att effektiviseras, säger Gustaf Brandberg som är en av bröderna som driver och äger Gullspång Invest.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>