Hem NYHETER Hälsobarometern 2020: Fet mat och stress – därför har svenskarna magproblem

Hälsobarometern 2020: Fet mat och stress – därför har svenskarna magproblem

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar hälsokedjan Life Hälsobarometern 2020.

Hälsobarometern 2020: Fet mat och stress – därför har svenskarna magproblem 3En rapport som kartlägger svenskarnas och våra grannländers hälsa. Resultatet visar att hela fyra av fem i Sverige har återkommande problem med magen som aktivt påverkar vardagen. Och stress visar sig vara den främsta orsaken till besvären, detta uppger hela 41 procent. Nu listar Life de vanligaste anledningarna till magproblem – och hur pass frekventa problemen faktiskt är.

Hälsobarometern 2020 kartlägger inte bara svenskarnas fysiska och psykiska hälsa utan i år har undersökningen även gjorts i Finland och Norge. Årets rapport är indelad i fyra kapitel – Naturlig hudvård, Bra magkänsla, Aktivt liv och Vardagsliv. Kapitlet Bra magkänsla redogör för svenskarnas magproblem och visar att så många som var femte upplever problem med magen varje vecka. Bland kvinnor uppger 17 procent att magen upplevs obalanserad efter sockerintag. Motsvarande siffra bland män är däremot endast nio procent.

Vanligaste anledningarna till magproblem

Stress                                                         41%
Intag av fet mat                                       31%
För stort matintag                                   29%
Alkoholkonsumtion                                  22%
Matintag på oregelbundna tider           16%

– Bevisligen lider tyvärr många svenskar av magproblem och det har även vi fått bevittna då många kunder vänder sig till oss angående just detta. Det viktigaste är att få reda på orsaken till besvären, för det är först då du kan göra något åt dem. Mjölksyrabakterier, regelbunden träning samt näringsrik och varierad kost kan hjälpa magen en bit på vägen men om problemen kvarstår ska alltid professionell hjälp prioriteras, säger Jeanette Engdahl, hälsorådgivare på Life.

Topplista – Mest magproblem i Norden

1. Finland                                              87%
2. Sverige                                             81%
3. Norge                                               73%

Tips på kosttillskott för en orolig mage:

1. Life Probiotika
Life Probiotika med 5 miljarder levande mjölksyrabakterier från 7 olika stammar kan med fördel användas som ett dagligt tillskott. Eller i samband med utlandsresan för att fylla på med bakterier för en gynnsam tarmflora.

2. Life Sporebiotic
Varje kapsel innehåller 3 miljarder mjölksyrabakterier i sporform, vilket garanterar att mjölksyrabakterierna aktiveras först när de når tjocktarmen och att inget går till spillo på vägen dit. Väl framme i tjocktarmen övergår bakterierna från sporform till levande mjölksyrabakterier som koloniserar tarmväggen och bidrar till en ökad mångfald i tarmfloran.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>