Hälsoteknikföretag uppe i över 135% finansiering
Hem NYHETER Hälsoteknikföretag uppe i över 135% finansiering

Hälsoteknikföretag uppe i över 135% finansiering

Publicerat av: Redaktionen

Stressade medarbetare har ett produktionsbortfall på 38%, motsvarande 15 timmar varje vecka.

Hälsoteknikföretag uppe i över 135% finansiering 2

Healthylane är en ny tjänst som leder till förebyggande och individanpassade insatser för friskare och mer framgångsrika företag. Bolaget tar just nu in kapital via en crowdfundingrunda hos FundedByMe, och redan innan kampanjen har stängt har man nått mer än 135% av målfinansieringen om 768 000 SEK.

— Det känns fantastiskt kul att vi redan har nått mer än 100% av vårt grundmål. Vi vet att friska och hälsosamma medarbetare i en välmående organisation leder till prestation och resultat. Vi har därför utvecklat vår tjänst till en ny nivå som är anpassad för att sänka företagets kostnader, genom en tydlig bild av hälsoläget i organisationen. Mindre kostnader betyder inte mindre fokus på medarbetarnas hälsa, tvärtom kan det erbjuda dem ännu större chans till att få den hjälp de behöver. Samtidigt kan företaget spara så mycket som 500.000 kronor på en anställd som byter livsstil och går från en riskgrupp till friskgrupp på ett par år. Med finansieringen från crowdfunding-kampanjen kommer vi kunna ta ytterligare steg framåt, säger Åke Åkerman, grundare av Certico, som står bakom tjänsten Healthylane.

Certico, som driver Healthylane, jobbar med sjukvårdsrådgivning och vårdplanering över hela Sverige.

De har ett nätverk med vårdgivare online, såväl sjuksköterskor som läkare som digitalt möter anställda. Healthylane hjälper också företag att leva upp till de krav som arbetsmiljöverket ställer på arbetsgivare idag, både vad gäller rehabiliteringskrav och koll på psykosocial ohälsa.

— Det pratas allt för ofta om sjukvård. För oss handlar det om friskvård. Det gäller att jobba proaktivt och tidigt se tendenser hos anställda. På så vis kan man fånga upp dem innan sjukfrånvaro blir det enda alternativet. Det handlar inte om att skjuta ännu större summor till de som redan använder sig av friskvård, tränar på fritiden och har en genomgående god hälsa, det handlar om att nå den stora massan av tickande stressbomber innan de detonerar, säger Elisabeth Eriksson, Hälso- och arbetsmiljöstrateg på Certico.

Företag och organisationer får, med Healthylane ett fast pris per månad och anställd. Vården för den anställda är snabb och lättillgänglig via telefon, chat, video eller besök. Något som attraherar både äldre och yngre generationer. Samtidigt får företaget statistikverktyg för att kartlägga ohälsan inom företaget och kan på så vis jobba förebyggande  med friskvården inom företaget.

Certico AB etablerades som bolag av Åke Åkerman 2001. Inriktningen har sedan dess varit förebyggande och individanpassade tjänster inom hälsovården. Deras målgrupp är medelstora och mindre företag och tjänsten levereras genom egna sköterskor i samverkan med externa specialister inom olika medicinska områden. Idag är deras uppdragsgivare både försäkringsbolag och privata företag. Med lanseringen av Healthylane vill de ge ytterligare stöd för proaktiv friskvård inom företag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>