HCL och University of California, Berkeley, inleder samarbete
Hem NYHETER HCL och University of California, Berkeley, inleder samarbete

HCL och University of California, Berkeley, inleder samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Det globala teknologiföretaget HCL Technologies, tillkännagav idag ett samarbete med University of California, Berkeley, för att skapa ett Health Technology Collaborative Laboratory  som ska inrymmas i Blum Center for Developing Economies på universitetets campus i Berkeley, Kalifornien.

HCL och University of California, Berkeley, inleder samarbeteCoLab lanseras mot bakgrund av att den globala COVID-19-pandemi har skapat ett akut behov av snabb tillgång till terapi och diagnostik med telemedicin och telekirurgi, som idag är viktigare än någonsin. Som grundande medlem av CoLab bidrar HCL med 750 000 dollar under en treårsperiod.

CoLabs tvärvetenskapliga team kommer att arbeta med innovationer kring hälsoteknik för att möta utmaningarna i sjukvårdens nya tidsera. CoLabs aktiviteter kommer att innefatta snabb problemlösning, prototypframtagning och testning av banbrytande sjukvårdsteknik.

Dess unika miljö kommer att sammanföra intressenter inom sjukvården (patienter, kliniker, tillsynsmyndigheter och försäkringsbolag), näringslivet och bland investerare för att skapa och kommersialisera lösningar från det ursprungliga konceptet genom prototypframtagning, systemarkitektur och skalbar distribution. Att förena global expertis, teknik och nya metoder har visat sig vara nyckeln till att hantera behandlingsbehov och motverka smittspridning under den pågående pandemin. Detta förfaringssätt kommer även att spela en viktig roll för att kunna möta framtida hälsoutmaningar.

”Som en ansvarsfull global teknologiledare är vi stolta över att bidra till och stödja framtagandet av storskaliga lösningar för sjukvården, för att ge oss alla en bättre framtid”, säger GH Rao, VD, President, Engineering and R&D Services, HCL Technologies. ”Vi är hedrade över att hjälpa UC Berkeley med detta initiativ, särskilt i en tid när vårdbranschen genomgår enorma förändringar. Som grundande medlem kommer HCL att ha möjlighet att bidra till att lovande lösningar tas fram och att kommande projekt kan genomföras. Vi ser fram emot att engagera CoLab Ecosystem för att utveckla nya, unika hälsotekniklösningar för framtiden.”

”HCLs hängivenhet, kombinerat med dess vision om teknikinnovation och dess globala räckvidd, kommer att göra det möjligt för oss att snabbt förverkliga CoLabs mål”, säger Daniel Fletcher, Associate Director for Research of the Blum Center, Purnendu Chatterjee Chair of Bioengineering, och Director of the CoLab.

HCL fortsätter att vara drivande inom innovation och göra investeringar i hela den globala hälsoteknikindustrin. Företaget har under senare tid gett betydande bidrag i USA till CDC Foundation, United Way, Gates Foundation och Feeding America, för att möjliggöra och främja vårdlösningar. HCLs senaste investeringar i flera innovations- och distributionscenter i USA kommer att skapa ytterligare arbetstillfällen och rikta fokus mot att lösa viktiga sociala, medicinska och ekonomiska utmaningar i pandemins kölvatten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>