TCS donerar till ett av Sveriges största barnsjukhus för sjätte året i rad
Hem HÄLSAREPOTAGE TCS donerar till ett av Sveriges största barnsjukhus

TCS donerar till ett av Sveriges största barnsjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Tata Consultancy Services (TCS) har sedan 2016 valt att donera pengar till förmån för Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska Universitetssjukhuset, vilket i år innebär sjätte året i rad.

Donationen är en del av ett långvarigt initiativ för att underlätta barns sjukhusvistelse.

Årets donation till Astrid Lindgrens Barnsjukhus uppgår till 175 000 kr

Tidigare donationer har hjälpt barnsjukhuset med modern och interaktiv teknik för att göra en av sjukhuskorridorerna levande och spännande för barnpatienterna, samt nya ljudkuddar som hjälper barn lyssna på musik eller sagor. Man har även installerat ett så kallade sinnesrum, en interaktiv projektorvägg på sjukhusets lekterapiavdelning samt köpt in en AV1-robot utrustad med inbyggd kamera, mikrofon och högtalare som gör att eleven kan se, höra och prata med sin omgivning från sin sjukhussäng. Roboten gör att barn som vårdas på sjukhuset kan vara en del av sin klass och delta i undervisningen nästan som om barnet var fysiskt närvarande.

Med årets donation har TCS sammanlagt skänkt 945 000 kr till sjukhuset.

Avinash Limaye, Regionchef för TCS i Norden, säger: ”Hos TCS finns ett stort engagemang för hälsa och välmående för vår personal och samhället i stort. I Sverige har vi valt att engagera oss genom samarbeten med Lidingöloppet och Astrid Lindgrens Barnsjukhus. I år är det sjätte året i rad som TCS donerar till Astrid Lindgrens Barnsjukhus till förmån för barnen som vårdas där och vi hoppas och tror att vårt bidrag gör en skillnad.”

TCS donerar till ett av Sveriges största barnsjukhus för sjätte året i rad

Saurabh Raye, TCS, Jaspreet Arora, TCS, Roland Bägén, TCS, Svante Norgren, Astrid Lindgrens barnsjukhus, Charlotte Elf, Astrid Lindgrens barnsjukhus

Svante Norgren, Temachef på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, säger: ”Stödet från TCS är mycket välkommet. Barn som behöver vårdas på sjukhus får ofta sin skolgång kraftigt begränsad, vilket gör att de riskerar att mer än nödvändigt hamna efter i skolarbetet och i kontakten med skolkamrater. För att motverka detta har vi med stöd från TCS under 2021 kunnat köpa in en AV1 robot. Med hjälp av en app kan eleven vrida på roboten, interagera med klassen och delta i undervisningen ungefär som om barnet vore där fysiskt.

VR och AR-tekniken har under året prövats på sjukhuset och används nu i allt fler vårdsituationer där barn får behandling.”

En stor del av TCS ägs, via Tata Sons, av stiftelser där målet är att stödja bland annat hälsa, utbildning, konst och kultur. I en sammanställning över århundradets största filantroper, gjord av EdelGive Hurun i juni 2021, kom Jamsetji Tata på första plats, med uppskattade donationer på totalt 102,4 miljarder USD.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>