Aktivitet Förebygger finalist i Årets Peppare
Hem HÄLSAREPOTAGE Aktivitet Förebygger finalist i Årets Peppare

Aktivitet Förebygger finalist i Årets Peppare

Publicerat av: Redaktionen

Igår tillkännagavs de tre finalisterna till utmärkelsen Årets Peppare som Kronprinsessparets organisation Generation Pep årligen delar ut.

Bland finalisterna finns Ängelholms kommuns verksamhet Aktivitet Förebygger som arbetar för barns hälsa genom fritidsinriktade föreningsaktiviteter.

På måndag kväll den 17 januari avslöjas vinnaren på den direktsända idrottsgalan.

– Det är fantastiskt att vara uttagen som finalist och vilket kvitto på att våra aktiviteter gör stor skillnad för barnen! De senaste åren har jag märkt att frågan om barn och ungas hälsa hamnat i fokus, fler vill hjälpa till och fler blir medvetna. Det gör finalplatsen till extra rolig för oss, det känns som vi lyckats få till riktig förändring i samhället, säger Maja Arvidsson som är verksamhetsansvarig för Aktivitet Förebygger i Ängelholms kommun.

Aktivitet Förebygger finalist i Årets Peppare

Judoträning för skolungdomar med Aktivitet Förebygger

Årets Peppare delas ut till någon som tar ett aktivt ställningstagande för barns hälsa. Årets Peppare är ett pris som ska belöna en person, organisation, förening eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.

Årets Peppare delas ut i samarbete med Riksidrottsförbundet i samband med Idrottsgalan. I juryn för i år har bland annat H.K.H Prins Daniel och Carolina Klüft medverkat.

– Vi känner oss oerhört stolta, glada och tacksamma för utmärkelsen som vi delar tillsammans med alla involverande medarbetare inom Ängelholms kommun och med våra samarbetspartners inom föreningsliv och näringsliv i Ängelholm, säger Lars-Ola Olsson, huvuduppdragschef för Lärande och familj i Ängelholms kommun.

Aktivitet förebygger (AF) i Ängelholm är ett samarbete mellan kommun, civilsamhälle och näringsliv där det förebyggande arbetet sätts i fokus. AF arbetar i alla kommunala skolor och 25 föreningar i kommunen, där elever i åk 4 och 6 har obligatorisk föreningsverksamhet på skoltid.

– De senaste åren har vi successivt utökat vår satsning på Aktivitet förebygger. Vi ser detta som ett bevis på att vårt prioriterade arbete ligger helt rätt i tiden utifrån de behov vi står inför framöver med barn och ungas hälsa. Jag hoppas att vi utifrån den uppmärksamhet denna nominering ger kan inspirera andra kommuner att visa mod och prioritera liknande initiativ säger Lars-Ola Olsson, huvuduppdragschef för Lärande och familj i Ängelholms kommun.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>