Planeringssystem med välfärden i fokus
Hem HÄLSAREPOTAGE Nytt planeringssystem med välfärden i fokus

Nytt planeringssystem med välfärden i fokus

Publicerat av: Redaktionen

En åldrande befolkning kombinerat med resursbrist inom vård och omsorg gör planeringen för stora och små vårdgivare till en allt större utmaning.

Pulsen Omsorg har under året byggt ett helt nytt planeringssystem som bland annat kommer att möjliggöra långtgående planering och forma sig efter verksamhetens behov.

Resurserna inom offentlig sektor har under lång tid varit ansträngda. Den hårda arbetsbelastningen inom bland annat äldreomsorg, beroendevård och socialtjänst har pressats ytterligare under pandemin, och på många håll i landet finns stora logistiska och organisatoriska utmaningar för att kunna tillhandahålla den vård, tillsyn och mänsklighet som brukarna förtjänar.

För att underlätta för verksamheter att ta tillvara de resurser som finns på bästa sätt utvecklar Pulsen Omsorg sedan tidigt i år ett eget planeringssystem. Combine Plan är ett fristående system som låter kunden detaljplanera och optimera för exempelvis bemanning i sin verksamhet.

Planeringssystem med välfärden i fokus

Kerstin Lundgren är affärsområdesansvarig för Combine Plan.

– I Combine Plan arbetar du för att möta brukarens behov av kontinuitet, trygghet och medicinsk säkerhet i kombination med verksamhetens behov av att kunna nyttja sin personal på ett sätt som optimerar arbetsmiljö, kvalitet och ekonomi. Systemet är byggt för att låta kunden använda sina resurser optimalt, oavsett verksamhet och förutsättningar, berättar Kerstin Lundgren, affärsområdesansvarig för Combine Plan på Pulsen Omsorg.

– De mer banbrytande funktionerna är ännu i sin linda, men potentialen är enorm tack vare modern teknik. Vi ser stora möjligheter att utveckla funktioner som möter framtidens behov. Exempelvis att planera för en längre tidshorisont – inte bara dag för dag, utan morgondagens, nästa veckas och nästa månads utmaningar. Då kan man även testa olika scenarion innan den faktiska detaljplaneringen fastslås.

Combine Plan kan användas tillsammans med verksamhetssystemet Combine, som genom sin stora transformation utvecklas till branschens modernaste plattform för välfärd. Det kan också användas helt fristående.

– Möjligheterna med systemet är oändliga. Man skulle exempelvis kunna använda det inom park- och gatuförvaltning, där man kan planera för både personal- och maskinresurser på ett effektivt sätt. Oavsett verksamhet så är Combine Plan byggt för att möta digitaliseringen och ge fler valmöjligheter än traditionella planeringssystem, säger Kerstin och fortsätter:

– För framtiden avser vi också ge våra kunder möjlighet att på olika sätt öka brukarens inflytande och delaktighet i sin omsorg. Det handlar om att önska och boka tider, ge input till planeringen, kunna se vem som kommer när och värdera sin upplevelse av besöket. Vi vill hjälpa våra kunder att leverera kvalitet till sina medborgare genom delaktighet. Redan idag har den äldre befolkningen ett betydligt större krav på teknisk tillgänglighet än vi någonsin sett. Detta kommer givetvis att öka för varje år som går. Vi bokar våra frisörbesök online och likadant ska det fungera med de vård- och omsorgsinsatser man får. Delaktighet ökar dessutom såväl ens välbefinnande som nöjdhet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>